|

10 decembrie 2008, 11:16
|
|
I like wet girls
|
|
Data inscrierii: decembrie 2008
Posturi: 2,491
|
|
Universul 40K si panoplia zeilor
Am terminat de citit ieri Xenology.
Si am ramas cu o serie de intrebari. Xenology aduce ideea creatiei raselor actuale dupa un tipar comun cu exceptie Tyranizilor si Necronilor. Iar exista un pasaj in care Necronul spune ca isi aduc aminte de "Inamic" si ca rasele sunt creatia lui.
Eldarii au creat-o pe Slaneesh. Slaneesh si restul de zei actuali ai Chaos-ului din Warp i-au inlocuit pe Khorne, Isha. Singurul dintre zeii vechi care a supravietuit este the Laughing God, zeul harlequin-ilor.
Este impresia mea gresita? Nu am citit inca restul de carti.
Ce ar trebui sa citesc mai intai din univers pentru a ma edifica asupra universuilui din acest punct de vedere.
Multumesc
PS este unul din cele mai frumoase universuri fantasy din punctul meu de vedere cu elemente originale, un echilibru al lipsei valorilor.
|

10 decembrie 2008, 11:23
|
 |
Patriotic Nigra
|
|
Data inscrierii: aprilie 2007
Posturi: 1,263
|
|
Dimpotriva. Khorne nu a fost inlocuit.
Daca vrei un overview detaliat al universului 40k. Sunt cateva carti care te pot ajuta cu bine: Ai avea seria Hours Heresy care iti explica in detaliu cum a ajuns Chaos-ul sa se manifesteze si in lumea materiala precum si evenimentele ce au dus la aproaperea infrangere a Imparatului si la reformarea vechilor legiuni de Space Marines. Insa daca esti mai mult interesat de lumea de dincolo fatadei , pune mana pe cartea Liber Chaotica unde ai o descriere cat mai detaliata a celor patru zei Chaos.
Universul 40k, desi in idee nu foarte original, dar este bine prezentat si bine structurat si asta este lucrul pentru care majoritatea se ataseaza asa de rapid de el. Sunt multe multe multe muuulte lucruri pe care autorii GW le omit intentionat. De aia momentan toata lumea tipa si zbiara ca universul a ramas intr-un punct mort, eu cred insa ca in viitorul apropiat vom vedea o desfasurare epica a firului intregului fluff.
p.s Site-ul oficial pentru carti GW fluff related - www.blacklibrary.com
Last edited by Commisar Jack; 10 decembrie 2008 at 11:30.
|

10 decembrie 2008, 11:39
|
 |
Lord of the Harvest
|
|
Data inscrierii: mai 2007
Posturi: 140
|
|
Citat:
Original a fost postat de Commisar Jack
|
De fapt el se referea la Khaine.
Si da, mai toti zeii Eldarilor au fost distrusi de Slaanesh, cu exceptia lui Khaine care a fost rupt in mult fragmente care sunt acum Avatarii si cu exceptia lui Loec, care e prea sneaky ca sa fie distrus. In plus, isi are locuinta pe undeva prin webway si webwayul nu este legat de warp in vre-un fel.
Iar cand necron lordul din Xenology se refera la inamic, se refera la Old Ones, care i-au creeat pe Orci, Eldari si parca si oameni (not sure on that one) in incercarea lor disperata de a opri necronii si C'tan-ii. Asa ca exista posibilitatea ca zeii Eldarilor sa fie de fapt Old Ones.

10 decembrie 2008, 12:08
|
|
I like wet girls
|
|
|
|
Citat:
Original a fost postat de Commisar Jack
p.s Site-ul oficial pentru carti GW fluff related - www.blacklibrary.com
|
Am gresit numele..ma refeream la Kaela Mensha Khaine.
Khaine, conform codexului Eldar, dupa ce a fost invins the Slaneesh a fost dat afara din warp si impartit in fragmente ce au rasarit in orasele din Webway ale Eldarilor ca Avatari ai lui Khaine.
In schimb restul in afara de Cegorach au murit. Din punctul meu de vedere Khaine a fost inlocuit de noii zei:Nurgle, Slaneesh, Tzeentch si Khorne
PS Citim acum Liber Chaotica
PPS Liber Chaotica este in Universul Warhammer fantasy...exista vreo forma in care cele 2 se integreaza? sau sunt paralele ca idei?
PPPS Mi se pare imens de haios ca orcii se inmultesc prin spori ....hahahaha..(nu ma pot abtine scuze mighty orc player ma bati in lupta apoi sa te razbuni  )
Last edited by Niraco; 10 decembrie 2008 at 12:22.
|

10 decembrie 2008, 16:00
|
 |
C H A O S
|
|
Data inscrierii: februarie 2007
Posturi: 1,854
|
|
Eu tot zic ca Eldar Gods sunt de fapt Old Ones... Nu e scris nicaieri, e doar o supozitie personala. Oricum nu sunt zei ca si Chaos Gods, nu sunt creati din emotii, deci nu sunt creaturi native ale Warpului (cati eldari jucausi stiti voi, hm?).
Vezi ca in Liber Chaotica se opreste nitel si asupra 'followers of the gods' printre care si cei di nuniversul 40k. In mare parte insa acopera partea imateriala a universului - the Warp.
|

10 decembrie 2008, 18:52
|
|
I like wet girls
|
|
|
|
Ce este interesant in vechiul Codex al Craftworld-urilor care separa si introducea reguli speciale Khaine se revolta impotriva lui Asuryan "chief"of the gods si il omoara pe eroul Eldar Eldanesh separand pentru totdeauna muritorii de zei. Tot el este cel care il leaga de nicovala lui pe Vaul care ii scapa pe Isha si Kurnous (parintii-zei ai Eldarilor) cand Isha a esocotit porunca lui Asuryan de a ramane separati muritorii de zei prin "The Tears of Isha"
- acum separarea asta nu e warp-ul????? plus ca eldarii sunt singurii care nu intra in warp ca celelalte rase...
- Si zeii C`tan cum se integreaza aici
Plus The nightbringer - care este in universul uman nu in Warp
Hmm si mai multe intrebari
|

10 decembrie 2008, 20:36
|
 |
Senior Member
|
|
Data inscrierii: iulie 2007
Posturi: 1,244
|
|
Pai si atunci God Emperor of Mankind ce reprezinta? O singularitate in universul Old Ones/ C'tan fiecare cu coteria lui de zei?
Edit: un thread interesant, si parca ar fi fain sa ramana doar cu problemele astea de gozi etc
Last edited by laudarkul; 11 decembrie 2008 at 17:01.
|

10 decembrie 2008, 21:45
|
|
I like wet girls
|
|
|
|
Cine a citit toate Horus heresy si codexurile de humans poate povesteste mai pe larg cum a ajuns Emperor-ul zeu si mai ales cum era el inainte de a fi instalat in Masina. (plus implicatiile instalarii lui in masina - corelatii cu zeul-masina din cei vechi???)
O alta intrebare ce se ridica:
In codexul Eldarilor Slaanesh se aseaza alaturi de zei deci se presupune ca macar unii din acestia existau deja cu rolul lor diferit fata de cei pe care Slaanesh i-a omorat - Asuryan, Isha, Kurnous, Vaul si bineinteles Khaine (bine Khaine nu e omorat). Deci ce legatura exista intre zeii chaos facuti din emotii pure si cei vechi??? cand si cum au luat ei fiinta daca ei au fost creati de oameni? au fost creati cand terra a fost cuprinsa de furtuna warp dupa prima expansiune a oamenilor in univers? si daca da cum au supravietuit oamenii cand eldarii au murit de la creaea unui singur zeu, d-apai 3 ?
EDIT: Tocmai am terminat de citit un codex Necron(cred ca nu este ultimul). Povestea este extrem de interesanta. C`tan ca primele fiinte dar fara constiinta. Apoi the Old Ones si imediat Necronii. necronii incap razboi din invidie pe viata lunga a Old Ones dar sunt infranti dar nu distrusi. Ei ii invoca pe C`tan si ii comprima in corpuri fizice ceea ce le formeaza constiinta. old Ones sunt invinsi de C`tan dar nu distrusi (Se zice ca ultimul bastion era asediat). Old Ones au devenit disperati si au inceput sa creeze rase care sa poata manipula energiile warp. In acelasi timp The Deceiver(un C`tan) l-a pacalit pe Nightbringer cel mai puternic dintre ei sa inceapa sa se hraneasca cu C`tani. Old Ones au inceput contraatacul cand mai existau doar 4 C`tani. In codexul Necron the Deceiver este numit Yngir si legatura cu zeii Eldarilor este dat de Khaine care rasculat impotriva lui Asuryan a luptat "alongside with the demigods of Ygnir" (Codexul Eldar Craftworlds). Este clar ca zeii Eldarilor sunt the Old Ones. Tot in codexul Necron se zice ca Old Ones au pierit datorita creatiilor prea puternice din warp care i-au consumat si pe ei. Probabil ca asa s-au nascut cei 3 zei mai vechi din warp(parere proprie). Cam in acelasi timp Necronii isi incheiaru opera de blocare a warp-ului de lumea fizica si cam tot in acelasi timp Ultimii C`tani fugeau din fata flotelor raselor tinere sa doarma in orasele tombs indestructibile.
(Ma intreb de ce Eldarii nu au cautat sa distruga aceste locatii ale celor 4 C`tani - cel putin cel al lui Nightbringer ar fi trebuit sa fie cunoscut de ei de vreme ce Nightbringer abia a ajuns in tomb-ul lui dupa ce a fost prins in ambuscada pe drum. Si totusi Nightbringer a fost readus la lumina de Ultramarines pe Pavonis)
Mai am sa ma lamuresc cu privire la Emperor God si la Deus Ex Machinas de pe Marte desi din povestile din Codexul Necron pare a fi ultimul C`tan
Last edited by Niraco; 11 decembrie 2008 at 01:00.
|

10 decembrie 2008, 22:59
|
 |
Senior Member
|
|
Data inscrierii: iulie 2007
Posturi: 1,244
|
|
Cred ca era deja zeu Emperorul cand a pacificat Terra si a cucerit galaxia (macar o parte din ea).Oamenii in schimb l-au zeificat, poate datorita realizarilor lui, poate superioritatii evidente.Umanii au supravietuit datorita imparatului. Care din pacate a "murit" tocmai cand reusise sa dezlege si misterul webwayului. Ma intreb cum era daca si umanii aveau accces la aceasta retea  ...

11 decembrie 2008, 00:53
|
 |
Forum Scout
|
|
Data inscrierii: mai 2007
Posturi: 159
|
|
imparatul din cate stiu este de fapt o entitate formata din mai multi "samani" (?) sau ceva de genu asta care s-au reincarnat intr-o singura fiinta. s-a nascut in anatolia nu mai stiu exact in ce an insa daca cauti pe forum pe aici e un thread deschis cu subiectul asta.
cat despre partea cu canonizarea well imparatul tocmai asta a vrut sa evite insa daca ai ocazia sa pui mana pe horus heresy afli acolo exact cum s-a ajuns la situatia din prezent.
chiar iti recomand seria asta, e una foarte reusita.
anyway bine ai venit domnule xeno din partea imperiului.
|
| Moduri de Afisare |
Mod Liniar
|
Reguli de Postare
|