In multe feluri testul de saptamana asta mi-a adus cateva chestii la atentie:
1. Sith Warrior (cel putin pana la level 15) are un super story, dar este super boring de jucat. Think old school Warrior din WoW si va puteti face o idee.
2. Imperial Operative / Republic Smuggler in schimb sunt mega, mega, ultra fun de jucat si au povesti bestiale (am jucat doua caractere pana la level 8 respectiv 7 and all I can say is ME GUSTA)
3. Healers are OP, cel putin aia dedicati Sith Inquisitor/Jedi Consulari. Au totul mura in gura si leveling-ul este cat se poate de placut. Nu i-am jucat, dar am facut grupuri cu oameni au rulat asa ceva si "OH LAWDY".
4. Sistemul economic e tipic, dar profesiile sunt dubioase rau, caci se bazeaza foarte mult pe social interactions/companion use. Daca nu-ti faci prieteni rapid sau sa te alaturi unei guilde care ia in serios asa ceva, then you can kiss crafting bye, bye. E ok ca iti poti trimite companion-ul la crescut profesii pentru tine (think EVE Online skill-up system), dar doamne "boooooooooooooooooooooooooooooring".
5. Conversatiile sunt fun si consecintele chiar conteaza. Nu ma mira daca nu au fost scrise cel putin peste 100 milioane de linii de dialog, caci am reluat un quest de cateva ori (you can reset quests din jurnal) si optiunile au fost bune si multumitoare. Pana si rasplata se schimba in functie de ce ai facut. +50 fericire.
6. Ca tot vorbeam de fericire, sistemul de conversatii cu partenerii AI (Companions) este foarte dragut, tipic Bioware stuff. Love it.
7. Itemizarea este imbecila, e WoW copy-pastad cu mici diferente, dar nimic mai mult. Not really diggin' it, dar avand in vedere ca SWTOR este un simplu MMORPG theme park, sa zicem ca e acceptabil.
8. PvP-ul este similar cu cel din WoW, not really digging it, mai ales ca de la level mic vei fi bubuit, tras prin pereti si nenorocit de clase ranged (asta pana cand iti iei cateva CC-uri decente), dar din cate am citit si auzit, la 40 poti avea sanse ca sa rupi PvP cu un melee based class, altfel, Trooperi, Bounty Hunteri si Jedi/Sith wizards cam rup baraca. De ce? Au 3 forme fiabile de CC de la inceputuri si pe langa asta au si abilitati de intretinere in timpul luptei extraordinare, asa ca na....
9. Nu prea am apucat sa ma bag la multe instante, dar nu sunt prea multe, prima instanta de Imperiu si anume Black Talon este un tank and spank dubios, care nu prea iti ofera mare lucru, am auzit totusi ca mai incolo devine destul de gore, unii oameni mi-au zis sa imi aduc aminte de old school Scholo/DM. E clar inseamna.
10. Pentru cate ofera si la cat de binisor a fost cizelat, cel putin in aceasta faza de BETA, pot confirma ca se merita, dar doar pentru cei care sunt fani hardcore Star Wars si vor sa aibe parte de o experienta diferita fata de alte produse existente. Pentru cei care au trecut prin cateva MMORPG-uri cu brio si cu experienta, nu prea se justifica cumpararea, but then again....e Star Wars. Se va vinda? Cu siguranta. Cel putin cei care erau pe bara cu cartea de credit, observ ca sunt dispusi sa dea banul pentru el. Ceea ce inseamna ca pana la GW2, SWTOR probabil ca va rupe niste vanzari bune si subscriberi cu tona, posibil si de la RIFT si de la WoW sa ia ceva substantial. Dupa aia, ramane de vazut.
Also, some random screenies cu clona mea blatanta de Darth Mau si Bujor, nea Agent Imperial, enjoy. p.s Sunt curios ce spun ceilalti de pe aici care au reusit sa dea o tura prin BETA.
http://imgur.com/a/c2TM8/all
TL;DR
Cei care nu au legatura cu seria sau sunt doar casually interested se pot uita in alta parte. E realitatea dura, e WoW in space. Sorry