Games Workshop Evenimente Parteneri Comunitate Locatii {LANG_CONTACT}
Games Workshop

Vechi 16 aprilie 2011, 07:57
Keyser Keyser e offline
Junior Member

Data inscrierii: aprilie 2011
Posturi: 8
Implicit Salutare!

As vrea sa ma apuc si eu de Warhammer 40k. Am trecut de vreo doua ori pe la magazin si la o prima privire m-a atras.

Acum, avand in vedere ca nu stiu nimic despre joc (doar ce am mai citit pe net), am niste intrebari:

1. Am ales sa joc cu orks. Care e cea mai buna varianta sa imi fac o armata cu care sa pot juca? Am vazut ca pot lua Assault on Black Reach care contine orci. Sunt suficienti pentru a forma cat de cat o armata cu care sa incep sa joc? As avea cui sa dau space marines din cutie pentru mai multi orci? Cat costa cutia aia? Contine si codex-ul pt orci? Presupun ca nu pot juca fara codex.

2. Cam cati bani ar trebui sa investesc pentru a avea o armata competitiva ( in timp) de orci? Din ce am citit pe net, imi trebuie sute de Boyz

3. Cam cat de des gasesc la magazin oameni dispusi sa imi explice regulile si sa joace cu mine?

4. Orice sfat e binevenit
Reply With Quote
Vechi 16 aprilie 2011, 08:42
ianeluigi's Avatar
ianeluigi ianeluigi e offline
Member

Data inscrierii: noiembrie 2009
Posturi: 55
Implicit

Daca vrei putem schimba. Am orcii si m-ar interesa marinii. Nu au codexul de orcii in cutii ci doar regulile gen.
Reply With Quote
Vechi 16 aprilie 2011, 08:54
usa_supersonic's Avatar
usa_supersonic usa_supersonic e offline
HAMMER OF DEMONS! MASTER OF THE ARMORY!

Data inscrierii: mai 2009
Posturi: 1,323
Implicit

Salut,tu ai vorbit cu mine pe mess?

anyway..orici sunt foarte tari..si auun suuper fluff o sa iti placa

Raspunsuri 1.Assault on Black Reach este un starter nemapomenit,il recomand.Mai ales ca poti sa il faci 50-50 cu un jucator de marini .sau sa vinzi marinii mai tarziu..sau sa joci si cu marinii.
.Neaparat sa iei un Assault on Black Reach pentru ca ai acolo cartea de reguli gratis.Iar o carte de regului calume apaote sa coste destul de mult

PS: as recomanda un Battleforce si unu sau 2 assault on black reach(depinde si cu ce modele ai vrea sa joci si ce modele iti plac,dar la orci toata lumea are nevoei de boyz)

Ultimul tip: poti gasi la magazin in cutia cu spru-uri oric nou-noutzi "la oferta".Daca imi spui cand vi la magazin te ajut eu cu ei si iti explic.
Codexul de oric e separat,dar la inceput poti sa te uti si prin codexul amgazinului sau iti ami dam noi online sa ai acasa pana iti cumperi

2.Sunt 3 tipuri de armate competitive de orci(le joaca un american blake la noi) dar apoi le a vandut ca se muta iar in america-oricum era tare tipu

Cele 3 tipuri: 1) 5 Battlewagon(un tank foarte puternic kind of) cu nobz,boyz eventua lootas(rambo mai mici dar care trag cam al fel) in spate

2)Green tide: aici ai cam 45 lootas in spate care trag si aproximtiv 100-15- boyz care avanseaza catre inamic.Nu te lasa pacalit 100 de modele e un numar mare DAR in Assault on Bl.Reach ai cam 30 de modele,in battle force 30 + ce mai iei de la magazin din spru-uri
***Unii joaca cu mai putini lootas si pun in fatza pt protectie mai mare Killa Kans(un fel de roboti)

3)Nob bikers-aici ai o armat de elita- 2 warbossi si cu nobi pe motociclete in spate lootas la sustinere.Nu sunt multi dar sunt foarte mobili insa trebuie sa ai ceva skillz ca sa poti castiga cu ei

Investitia prima (mai ales daca gasesti pe cineva cu care sa impalti AoBR) si cu ce mai iei de la magazin sprue- intre 2-3milioane,apoi vine completatul.De acesti 2-3mil ai putea avea cam 40-50 modele(si ceva eliccoptere etc).
NU UITA CA TREBUIE SA VEZI SI CE MODELE ITI PLAC SI CU CE TIP DE ARMATA AI VREA SA JOCI,pentru ca poti cumpara modele de fier in mega armor care costa 60 ron 1 model sau 10 modele de boyz de plastic care costa 70ron,depinde si de tine

3.Eu ma ocup in mare parte acum de un grup de super incepatori,in general in weekend dupa ora 15:00.Pot sa te iau usor usor sa discumta ce sa iti eii,sa vezi cum merge c jocul si peste o saptamana asau 2 sa faci un "amical" cu un alt incepator

PS: ia uite mai susu,,deja ai gasit investitori

PPS: my spelling is awful

Last edited by usa_supersonic; 16 aprilie 2011 at 09:01.
Reply With Quote
Vechi 16 aprilie 2011, 08:57
Shinobi's Avatar
Shinobi Shinobi e offline
Senior Member

Data inscrierii: aprilie 2010
Posturi: 327
Trimite mesaj via Yahoo la Shinobi
Implicit

1.Incepe prin a invata regulile (citeste Warhammer 40k Rulebook si Codex: Orks)
E AoBR suficient pentru o armata de start? Da si nu.In sensul ca este cam pentru o armata mica,de 500-750-ish puncte.Desi dpdv economic au cost similar,AoBR e totusi o idee mai buna decat un Ork Battleforce.Sa comparam:
-AoBR: (orks) 1 Warboss,5 Nobi,20 Boyz si 3 Deffkoptas (+ ofc,marines).56,50 lire
-Ork BForce: 20 boyz,1 trukk,3 warbikes.51,25 lire

Daca gasesti pe cineva care sa cumpere jumatatea de marines,da,Black Reachu` devine mai ieftin decat Ork Battleforceul cu 50%.Plus ca in AoBR ai 3 Deffkoptas pe care doar acolo le gasesti (modelul special de plastic,ca exista si o varianta de metal,dar e craptastica).
Nu,Black Reach,si nici Battleforceul nu contin codexul.Fara de care NU se poate juca.Contine Black Reachul un mini-40k rulebook,care e mega util.

2.Nu trebuie chiar sute.Undeva in jurul a 100 de baieti total e average.Poti face liste chiar cu mai putini.(daca de exemplu ai Big Meks pe HQ care permit un Deff Dread sau o Killa Kan squadron sa fie Troops)

Last edited by Shinobi; 16 aprilie 2011 at 22:10.
Reply With Quote
Vechi 16 aprilie 2011, 09:07
ianeluigi's Avatar
ianeluigi ianeluigi e offline
Member

Data inscrierii: noiembrie 2009
Posturi: 55
Implicit

Apropo, am uitat sa-ti zic ca am orcii din 2 AoBR. Neasamblati, desigur.
Reply With Quote
Vechi 16 aprilie 2011, 09:32
usa_supersonic's Avatar
usa_supersonic usa_supersonic e offline
HAMMER OF DEMONS! MASTER OF THE ARMORY!

Data inscrierii: mai 2009
Posturi: 1,323
Implicit

@ Niraco

Keyser are probleme cu forumul si nu mia poate posta poate trebuie sa ii deblochezi tu kestia aia....sau wahteva,help the dude
Reply With Quote
Vechi 16 aprilie 2011, 11:29
Niraco Niraco e offline
I like wet girls

Data inscrierii: decembrie 2008
Posturi: 2,491
Implicit

salve. done

scuze de intarziere dar din cauza datei forumului care habar nu am ce sa ii mai fac sa o arate cum trebuie nu am vazut postul. acum poate posta in tot forumul
Reply With Quote
Vechi 16 aprilie 2011, 16:03
Keyser Keyser e offline
Junior Member

Implicit

O sa incerc sa trec azi pe la magazin. Sper sa gasesc lume

NU de alta dar deja sunt in ceata total. Imi trebuie dictionar sa va inteleg: Deff Dread, Killa Kan Squad, Troops, Big Meks, HQ etc. In mare pot sa ghicesc despre ce e vorba dar parca tot mai bine e la fata locului

P.S. Sper sa pot pleca de la serviciu :P

Last edited by Keyser; 16 aprilie 2011 at 16:08.
Reply With Quote
Vechi 16 aprilie 2011, 20:48
laudarkul's Avatar
laudarkul laudarkul e online acum
Senior Member

Data inscrierii: iulie 2007
Posturi: 1,244
Implicit

Citat:
Original a fost postat de Keyser Vezi Post
O sa incerc sa trec azi pe la magazin. Sper sa gasesc lume

NU de alta dar deja sunt in ceata total. Imi trebuie dictionar sa va inteleg: Deff Dread, Killa Kan Squad, Troops, Big Meks, HQ etc. In mare pot sa ghicesc despre ce e vorba dar parca tot mai bine e la fata locului

P.S. Sper sa pot pleca de la serviciu :P
Investeste intr-un Codex...Sau frunzareste-l pe la magazin...
Vechi 17 aprilie 2011, 06:30
Keyser Keyser e offline
Junior Member

Implicit

@ianeluigi: o sa iau AoBR saptmana viitoare sau cel tarziu dupa Paste. Ramane stabilit schimbul?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Moduri de Afisare

Reguli de Postare