Games Workshop Evenimente Parteneri Comunitate Locatii {LANG_CONTACT}
Games Workshop

Vechi 07 mai 2010, 19:52
Niraco Niraco e offline
I like wet girls

Data inscrierii: decembrie 2008
Posturi: 2,491
Implicit Rules debate

Vreau cateva pareri ARGUMENTATE privitor la urmatoarele situatii:

- Doom of malantai special rule si daca trupele din transportoare sunt afectate
- Mawloc special "deep striking" rule si plasamentul initial (peste sau nu unitati deja existente)
- Avatar of Khaine are inclus prin regula de Daemon USR-ul Eternal Warrior?
- In Daemon Hunter/Witchhunter codexes inducted IG units poti lua squadrons of mechanized units?
- Un walker imobilizat poate sa traga 360 de grade?
- Fernisian wolves luate ca upgrade la IC sau Lone wolves pot merge in transportoare?

Cam atat... momentan
Astept argumente si referinte.
Reply With Quote
Vechi 08 mai 2010, 00:36
meatball's Avatar
meatball meatball e offline
Senior Member

Data inscrierii: decembrie 2009
Posturi: 124
Implicit

"Un walker imobilizat poate sa traga 360 de grade?"

Eu as zice ca nu. Conform BRB pag 72 paragraful de deasupra "Walkers shooting" zice ca walkerii spre deosebire de infantry are facing care determina unde poate sa traga si unde este atacat. Coreland acest pasaj cu Pag 72 BRB parag 3 de la "Walkers shooting" care zice ca walkerii pivoteaza pe loc si au arme mounted pe corp care pot fi rotite 45o. A pivota = miscare a intregului corp nu numai a torso-ului rezulta ca walkerii imobilizati nu pot trage 360o ci doar 45o.

"Doom of malantai special rule si daca trupele din transportoare sunt afectate"
Long debate pe tema asta...dar eu as zice ca nu. Am doua motive: 1) la parasite of mortrex zice clar ca afecteaza trupe in vehicule deci la spitit leech nu-i durea mana sa scrie clar daca afecteaza sau nu modelele in transportoare. 2) trupele din transport coboara involuntar din transport doar daca transportorul a fost distrus, daca un spirit leech omoara mai mult de 25% din modele si aia 75% ramasi pica un test de moral ce se intampla debarca?... se intoarce vehiculul si o ia la fuga? nu are sens. Sunt curios ce rezulta din aceasta dezbatere. Cheers!
Reply With Quote
Vechi 08 mai 2010, 01:40
dymen's Avatar
dymen dymen e offline
Lord of the Harvest

Data inscrierii: mai 2007
Posturi: 140
Implicit

Avatarul nu e EW din cauza ca, din cate imi amintesc eu, in rulebook, nu codex, nu e specificat nimic despre demoni, rule-wise. EW sunt demonii din codex daemons pentru ca e in cartea lor. Mie personal nu prea imi pasa, sincer, pentru ca oricum nu am cum sa-i fac instant death.
Vechi 08 mai 2010, 11:04
Niraco Niraco e offline
I like wet girls

Data inscrierii: decembrie 2008
Posturi: 2,491
Implicit

Cateva aspecte pentru fiecare tema
- A se lua in evidenta ca abilitatea de la doom of malantai nu este psyhic power.
- Mawloc deep strike ability este deep strike nu o alta forma de intrare pe masa
- Regulile nu sunt corelate numai cu BRB. sunt cel putin 10-15 exemple a caror referinta de definire este in un alt codex nu in rulebook (allied units in DH si WH, armele din codexurile de chapter SM si definitiile in codexuril de vanilla..astea sunt cele mai simple).
- Aici treaba e de interpretare directa scrie 0-1 Leman Russ - se refera la 1 model Laman Russ sau o Unitate Leman Russ?
- Ce fel de mount sunt armele de pe walkeri? turret, hull, pintle? regulile le vad foarte prost scrise aici.
- Intrebarea aici era sunt arme (Wargear) sau unitati separate de tip cav and beasts?
Reply With Quote
Vechi 23 mai 2010, 23:47
usa_supersonic's Avatar
usa_supersonic usa_supersonic e offline
HAMMER OF DEMONS! MASTER OF THE ARMORY!

Data inscrierii: mai 2009
Posturi: 1,323
Implicit

Un walker imobilizat poate sa traga 360 grade?

PRO:
So,walkerul cand este imobliziat nu este imobilizat de la mijloc,la pagina 61 la immoblissed zice ca e posibil sa se rupa un picior(doar walkerele au picioare).Deci daca ar avea un picior rupt cred ca ar putea sa se intoarca si sa traga(mai ales ca are centrul de mobilitate la mijlor-cel putin dreadnoughtii)

2: in close combat un walker se intoarece si da in toata lumea si daca e imobilizat se misca daor mai greu(-1 atac si i se pot lipi grenade mai usor,INSA ii poate lovi pe toti din spate(fata de un tank care daca nu isi poate misca tureta nu poate nimeri pe nimeni din spatele lui)(pg 73)

Contra pargina 73 - walkers

moving: zice ca daca trece prin difficult terrain sa dea test si in caz de pica testul va ramane imoblizat si cu armura din spaet expusa...ori daca ar avea mobilitate sa traga cu armele nu ar avea armura expusa

Shooting:zice ca daca e imoblizat poate sa traga la 45 de grade cu armele.Armele trebuie indreptate catre tinata in care vrei sa tragi si este o precautie : dupa ce tragi nu mai poti misca walkerul-deci sa ai grija sa nu fii expus-deci nu are kiar asa mare mobilitate

CONCLUZIE(din ce inteleg eu) : In close combat - walkerul se poate misca sa ii loveasca si pe cei din spate daca este imobilizat DAR
In shooting nu se poate sa traga cu armele( ceea ce e cam trist si ciudat DAR daca se putea misca nu cred ca mai subliniau atat cu armele ce se rotesc daor la 45 de grade si sa ai grija unde ramane cu spatele;si mai si zice unlike infantery walkers have a facing which influences where it can fire)

Caz rezolvat
Reply With Quote
Vechi 24 mai 2010, 09:41
Shinobi's Avatar
Shinobi Shinobi e offline
Senior Member

Data inscrierii: aprilie 2010
Posturi: 327
Trimite mesaj via Yahoo la Shinobi
Implicit

Citat:
Original a fost postat de Niraco Vezi Post
- Mawloc special "deep striking" rule si plasamentul initial (peste sau nu unitati deja existente)
- Fernisian wolves luate ca upgrade la IC sau Lone wolves pot merge in transportoare?
-Da,mare dezbatere pe tema Doom-ului.Nu e psychic power,nu e shooting attack (pt ca nu are profil de arma cu range,S,AP),e o abilitate pe shooting phase-ul tau si al inamicului.Daca nu se specifica in codex,atunci nu da in unitati din transportoare (ca Parazitu).Sigur,si eu sunt cu Nidele,ar fi fost cool,dar prea cheese.Nici fluff-wise nu are sens.Bine,le trage sufletele alora pe nara,da nu ar trebui sa ii vada inainte?

-Mawloc: declari unitatea de sub care vrei sa iasa Mawlocu.Pui un large blast template peste ea (cu centrul acolo unde o sa fie bestia).Toti care sunt total sau partial,si vehiculele pe rear armor indiferent cat de putin le atinge templateul,isi iau atatea S6 AP2 hitsuri cate modele din unitatea respectiva sunt sub placinta.Adica vehiculele isi iau unul.10 Marines isi iau 10 hits,etc.Calculati rata de omucidere,iar aia care mai traiesc sunt mutati in asa fel in cat sa intre Mawlocul in mijlocul lor (sub centrul templateului),unitatile sa fie in coerenta (o sa iasa in cerc in jurul lui probabil).ATENTIE ca aici e cheese-ul: orice model care nu poate fi mutat din cauza impassible teren in zona respectiva e removed as casualty.Deci mare grija.

Iar pe movement phase-ul lui,Mawlocul poate sa iasa de pe masa,back in reserves (daca nu e in close combat)si sa o ia de la capat (intra prin deep strike in acelasi fel,cu mentiunea ca nu poti sa dai Burrow in aceasi tura in care ai dat Deep Strike)

-Cred ca Fenrisian Wolves schimba unit type-ul la cavalry,iar cav nu pot urca in transportoare.
Reply With Quote
Vechi 01 iunie 2010, 14:58
laudarkul's Avatar
laudarkul laudarkul e online acum
Senior Member

Data inscrierii: iulie 2007
Posturi: 1,244
Implicit

Citat:
Vreau cateva pareri ARGUMENTATE privitor la urmatoarele situatii:
- In Daemon Hunter/Witchhunter codexes inducted IG units poti lua squadrons of mechanized units?
Poti lua Sentinels Squadros (Armoured sau Scouts sau ambele). cat despre tancuri esti limitat la un singur LRBT. Sursa e Codex: Imperial Guard FAQ (24.08.2009).
Vechi 30 iunie 2010, 19:40
Shinobi's Avatar
Shinobi Shinobi e offline
Senior Member

Data inscrierii: aprilie 2010
Posturi: 327
Trimite mesaj via Yahoo la Shinobi
Implicit

Citat:

E oficial acum,gratie unui FAQ de la baietii de la GW: nu numai ca NU afecteaza trupe in transportoare, dar mai lasa loc si de cover save (acolo unde terenul/circumstantele permit).Cba to link the source,dar e pe site undeva la sectiunea FAQs pt armate.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Moduri de Afisare

Reguli de Postare