Games Workshop Evenimente Parteneri Comunitate Locatii {LANG_CONTACT}
Games Workshop

Vechi 21 octombrie 2011, 09:45
Niraco Niraco e offline
I like wet girls

Data inscrierii: decembrie 2008
Posturi: 2,491
Implicit Proiect in constructie - killteam/small games campaigns

Salut,

As dori sa facem un efort de echipa si sa creionam niste reguli de killteam/small games in o campanie narativa cu elemente mici de RPG (regulile de ed a 4-a de killteam aveau traits si experienta daca imi aduc bine aminte).

Ideea noastra (de fapt inceputul a fost a lui Zeber)era sa adaptam regulile vechi la ed a 5-a, sa adoptam un extended rooster pe fiecare jucator (de exemplu in functie de lungimea campaniei daca jucam 4 misiuni a 500 puncte atunci luam 1500 puncte per total), sa se tina un jurnal de "campanie", un sistem de wounded/casualties in functie de rezultatul fiecarei misiuni si tot asa.

As lua de asemenea si idei din killzone, (adaptarea killteam facuta deja pe net http://galaxyinflames.blogspot.com/ )

Va astept idei si pentru o poveste care sa necesite misiuni variate pentru fiecare rasa.

Tinand cont de campionate si liga avem vreo 3 luni in care sa definitivam acest lucru

PS daca reusim vom juca doar cu modele pictate si fluffy teams....acest proiect este dedicat hobby-ului nu competitivitatii

Last edited by Niraco; 21 octombrie 2011 at 12:58.
Reply With Quote
Vechi 21 octombrie 2011, 10:27
usa_supersonic's Avatar
usa_supersonic usa_supersonic e offline
HAMMER OF DEMONS! MASTER OF THE ARMORY!

Data inscrierii: mai 2009
Posturi: 1,323
Implicit

Pay jucam kill teams as 4th edition sau killteams with homerules/campaign? Daca se bagazeb I am also in:d
Reply With Quote
Vechi 21 octombrie 2011, 10:34
Niraco Niraco e offline
I like wet girls

Implicit

Citat:
Original a fost postat de usa_supersonic Vezi Post
Pay jucam kill teams as 4th edition sau killteams with homerules/campaign? Daca se bagazeb I am also in:d
pentru moment USA construim regulile. Vom avea bineinteles nevoie de idei si teste de joc.
Reply With Quote
Vechi 21 octombrie 2011, 10:38
Zeber's Avatar
Zeber Zeber e offline
Fabricator General

Data inscrierii: martie 2007
Posturi: 856
Implicit

Vreau sa punctez de la inceput ca Kill Team era in principiu un execitiu de a fi ninja cu miniaturi. Nu voi incerca sa fac ceva ce presupune sa avem 2 sau mai multe echipe fata in fata omorandu-se si aia cu bulanu/echipamentu/xp-ul mai bun sa castige. Nivelul suprem ar fi sa recreez Thief 2 in reguli de Table Top (pentru cei care nu l-ati jucat si va numiti "PC Gamers" luatil de pe net si jucati-l).

O sa ma apuc sa creionez "the project and design book" pentru aceasta mica aventura. Voi reciti regulile de Kill Team din editia a 4-a (ca tot am 4th ed in harback acasa) si voi citi si Killzone thingie.

Voi incepe prin a mentiona ca scopul ideal ar fi daca folosim doar chestii care apar in liste ca troops sau veterans (cu mici exceptii) cu chestii pana la power armour si fara jump paks sau terminator armour (pentru ca sa fim seriosi, un terminator este orice mai putin sneaky). Deci o sa incerc sa schitez ce unitati sunt justificabil trimise in misiuni de tipul Kill Team.

Dealtfel gasesc greu de justificat de ce unele rase ar avea echipe de kill team, si o sa le si numesc : Necroni, Tiranide si Orks (discutabil Orks pentru ca au Commandos, but will get to that). Si desi posibil par injust pentru aceste rase si le elimin intr-un mod barbaric, va rog sa gasiti o justificare pentru care ar avea Nids un kills team (da au Lictor, dar este 1 si nu o echipa, si nu face pui deci nu prea se califica ca Kill "Team", mai degraba Kill "Solo") sau Necroni care de ce pur si simplu ar pleca toti ca legiunile ce sunt ei in general sa masacreze tot ca un instrument chior de recoltare ce sunt ei si sa trimita o chipa specializata in fata sa cerceteze armata inamica si sa loveasca punctele slabe cand au Monoliti si Pyloni.

Odata ce stabilim ce rase/unitati putem lua vom trece la costuri (vor trebui ajustate pentru ca unele chestii devin absurde la nivelul asta) si wargear disponibil la inceput.

Apoi avem xp-ul pe care il primeste fiecare model. Aici vreau sa mentionez ca vreau sa putem sa creem personaje unice din fiecare membru al echipei si vreau ca toti sa aiba acces la diferite abilitati cat mai variate. Asta presupune un level progression solid si individual. Tot aici va trebui sa rezolvam ce se intampla cand un membru al echipei este "ucis" in timpul misiunii.

Odata ce Xp-ul este stabilit si "perks" sunt stabilite v-a trebui sa facem un sistem de weapon upgrade post start-up (under slung grenade launcher on the bolter anyone ?).

Apoi trecem la constructia misiunilor si miscarea pe masa a unitatii de Kill Team si a Mobilor. Asta sincer mi se pare cea mai grea parte pentru ca v-a trebui sa facem in asa fel incat cel care joaca mobii sa nu se simta ca si cum e acolo doar sa dea cu zaru, dar sa nu pedepsim prea rau jucatorul daca face o greseala micuta (de tipul am mers 0,1" prea mult in fata, daca bubui o cladire atunci fii pregatit sa te bati cu toti mobii de pe harta).

Daca este ceva ce doriti sa adaugam la lista de pasi ziceti acum, altfel incepem cu prima parte : Stabilirea Raselor/Unitatilor disponibile pentru a forma Kill Team-ul si cate puncte avem sa cheltuim pe ei.

Edit : Gigantic post is gigantic
Vechi 21 octombrie 2011, 11:19
Niraco Niraco e offline
I like wet girls

Implicit

super idei. As adauga urmatoarele:

misiunile nu vor fi ninja contra ninja, cel putin majoritatea
Mai degraba eu ninja, inamicul cu o baza, strongpoint, nava etc.

As adauga la defenders arcs of line of sight, alarm rules, reguli speciale la vizibilitatea pe timp de noapte, reguli de stealth pentru echipa de asalt.

La tyranide ar mai fi raveners, genestealers si ymargl genestealers si de ce nu gaunts poate un pic specializati?

Necronii in ce am citit si eu (fall of damnos imi vine in minte) aveau teleporting teams care sa distruga din interior anumite fortificatii, strong points etc. Plus cu noul fluff nu vad de ce nu ar folosi tactici avansate decat drum drum mergem inainte ca ne refac scarabeii.

As merge pe unele misiuni gen thief, altele gen Space hulk, altele jungle patrol vs patrol.

idei pot fi multiple.
Reply With Quote
Vechi 21 octombrie 2011, 14:16
eFTy's Avatar
eFTy eFTy e offline
C H A O S

Data inscrierii: februarie 2007
Posturi: 1,854
Trimite mesaj via Yahoo la eFTy
Implicit

Necronii au Wraithuri si Flayed Ones care se muleaza bine pe misiuni gen Kill Team.

Iar nidele au intr-adevar stealeri, raveneri si lictori care sunt adaptati special pentru infiltrari.

Orcii au kommandos, iar in Fear the Alien gasesti chiar o poveste dedicata unei astfel de unitati.

In alte cuvinte, cred ca cel mai bine ar fi sa fie luat fiecare codex la mana, pe rand, si sa fie alese modelele utilizabile in kill team si cele utilizabile ca mobi.

Pentru alarma se poate face un tabel cu diverse tipuri de actiuni si raza in care zgomotu va "alerta" mobii (gen cutitare: 2", impuscare: 18", impuscare cu amortizoare: 6" etc.)

Misiunile cred ca vor fi cea mai usoara parte. Pe langa ce exista deja, putem sa luam la mana tona de filme si sa ne "inspiram".

Arc of sight mi se pare o complicatie ne-necesara. Auz, miros, instinct, toate contribuie la o zona de reactie de 360 de grade.

Pentru xp se pot canibaliza regulile de Necromunda, dar recomand totusi sa fie adoptat principiul KISS. Daca stam sa tinem cont de fiecare kill ajunge nitel cam diablo treaba...
Reply With Quote
Vechi 25 octombrie 2011, 06:15
Zeber's Avatar
Zeber Zeber e offline
Fabricator General

Implicit

Citat:
Original a fost postat de eFTy Vezi Post
Daca stam sa tinem cont de fiecare kill ajunge nitel cam diablo treaba...
Pretty much the damn point in my view.

Nu vreau ceva simplu. Daca e sa joc simplu joc un boardgame. Vreau sa avem la dispozitie optiuni nenumarate pentru dezvoltarea personajelor sa obtinem modele cul (super solos daca vrei). Vreau sa fie complicat.
Vechi 25 octombrie 2011, 13:51
Niraco Niraco e offline
I like wet girls

Implicit

trebuie un echilibru intre optiuni modele si cursul jocului.

eu cred ca feelingul e cel mai important.
Reply With Quote
Vechi 28 octombrie 2011, 13:08
Zeber's Avatar
Zeber Zeber e offline
Fabricator General

Implicit

Am facut primul draft de trupe disponibile per rasa pentru mobi si membri de Kill Team.
Draft-ul in sine este la Niraco si il rog pe el sa il posteze in primul post si sa tinem primul post cu ultimele versiuni de reguli.
Vechi 31 octombrie 2011, 20:34
Zeber's Avatar
Zeber Zeber e offline
Fabricator General

Implicit

Project Log :

Progresam incet pentru ca ne lovim de un fapt greu de ocolit : numarul de unitati si reguli speciale pentru fiecare rasa/factiune trasnforma simpla decizie a ce trupe sa le facem disponibile untr-o incercare monstruoasa.
Asa ca pentru inceput vom avea la dispozitie 2 factiuni complet customizabile. Odata ce pe baza acestor 2 factiuni creem un sistem stabil si bine pus la punct o sa incepem sa adaugam si alte rase/factiuni.

Revin cu un update cu ce rase o sa fie cand o sa stabilim ceva.

Thread Tools
Moduri de Afisare

Reguli de Postare