Games Workshop Evenimente Parteneri Comunitate Locatii {LANG_CONTACT}
Games Workshop

Vechi 22 martie 2009, 14:27
Calotoiu Alexandru Calotoiu Alexandru e offline
2

Data inscrierii: aprilie 2008
Posturi: 68
Implicit The Orkz

Armata mea de orci.. atat cat e ea pictata acum...
Sun relativ convins ca e imposibil, dar se pot dezlipi chestii lipite cu plastic glue? Ca as vrea sa iau niste paianjeni de pe baze ca sa ii pictez ca lumea dar tipul de la care i-am luat i-a asamblat... Alta solutie in afara de rupt/ taiat exista?

Last edited by Calotoiu Alexandru; 10 mai 2009 at 13:42.
Reply With Quote
Vechi 22 martie 2009, 15:32
laudarkul's Avatar
laudarkul laudarkul e offline
Senior Member

Data inscrierii: iulie 2007
Posturi: 1,243
Implicit

As zice un wash negru...Da' oricum asteapta-l pe Bogdan/Durin/Paul/Sorin cu commenturi
Vechi 22 martie 2009, 16:12
eFTy's Avatar
eFTy eFTy e offline
C H A O S

Data inscrierii: februarie 2007
Posturi: 1,854
Trimite mesaj via Yahoo la eFTy
Implicit

Pe mine personal ma deranjeaza doar varietatea exagerata de culori. Albastru, rosu, verde, galben, maro... Daca ii faci cu gandul sa fie o unitate, incearca sa mentii aceleasi culori generale pe unitate.
Reply With Quote
Vechi 22 martie 2009, 22:45
2

Implicit

Eu ma gandeam ca la orci tocmai aia e ideea ca nu sunt 2 la fel...

Stie cineva cum scot un galben care sa nu arate voluminos? Momentan eu folosesc mai multe straturi...As vrea o alta solutie...

Mersi de sfaturi...mai astept si altele
Reply With Quote
Vechi 22 martie 2009, 22:47
Durin's Avatar
Durin Durin e offline
Dwarf

Data inscrierii: ianuarie 2008
Posturi: 476
Nu, varietatea de culori e foarte ok dupa parerea mea. Da impresia de dezordine si ca totusi orcii sunt mai scavenging... se imbraca si ei cu ce pot. Eu zic foarte bine asa, diversitate de culori. Incearca sa ramai pe nuante de galben, maroniu si rosu totusi. Parerea mea e ca da foarte bine asa cum sunt pictati acum, cum zice si Laur, totusi, un ogryn flesh wash peste chestiile rosii/maronii/galbene ar merge, si un wash badab black peste piele. Incearca chestia asta si posteaza poze cu ei modificati(daca ai chef bineintele).

In rest, numai de bine! Keep up the good work!

PS: Did i mention they'r painted verry good?!
PSS: Tin sa mentionez ca Laur are mult mai multe modele pictate decat mine si m-as increde mai mult in abilitatile lui

EDIT: Bai, nu ai ce-i face cu culorile galbene/portocalii/rosii. Probabil compozitia chimica nu le permite o aderenta foarte buna. Eu intotdeauna am probleme cu culorile astea, daca le dau direct pe undercoat negru, arata ca curu si trebuie sa le dau in vreo 3-4 straturi. Nu te grabii sa dai cu tona de culoare ca sa acoperi dintr-un strat... ai rabdare :P

Last edited by Durin; 24 martie 2009 at 00:24.
Reply With Quote
Vechi 23 martie 2009, 00:11
2

Implicit

Mersi de sfaturi ! E u incercam wash de devlan mud pe chestiile maro/rosii/galbene, si pe piele thraka green imediat peste basecoat... o sa incerc si cu badab si ogryn sa vad ce iese

Momentan am avut putin mai mult succes in a crea un galben decent folosind un undercoat alb de partea aia a modelului...

Hm... parca are si efty dreptate.. albastrul ala arata cam in plus... cred ca il schimb pe rosu/brass/leather sau asa ceva...
Probabil pe maine-poimaine mai vin inca vreo 5 modele.. ca dureaza destul de mult fiecare pana le scot pielea aia sa arate cat de cat natural.
Damn.. In ritmul asta o sa imi ia o luna sa imi termin de pictat batalionul!
Reply With Quote
Vechi 26 martie 2009, 12:34
2

Implicit More boyz...

Am incercat cu aduagarea de ogryn flsh wash si badab black wash si am si redus numarul de culori.. acum cei 12 sunt cam gata cu exceptia bazelor...
Astept noi pareri si idei .
Acum incerc la ceilalti 11 diferite moduri de a face pielea. Imi place cum a iesit ca are adincime dar as fi preferat sa fie ceva mai deschisa. Stiu ca gritty is orky dar eu personal imi doresc putin mai "smoothy". Ideas cum sa fac rugina fara chestnut ink?
Am incercat maro diluat, Ogryn + maro, devlan cu maro si nu sunt foarte multumit... Si pe net cei mai multi dau doar chestnut ink...
Incerc sa linkez albumul...
http://s288.photobucket.com/albums/ll187/kco_501/
Reply With Quote
Vechi 26 martie 2009, 22:44
Commisar Jack's Avatar
Commisar Jack Commisar Jack e offline
Patriotic Nigra

Data inscrierii: aprilie 2007
Posturi: 1,263
Trimite mesaj via Yahoo la Commisar Jack
Implicit

mda interesant. ti-as putea da niste sfaturi, dar cel mai bun sfat pe care il poti lua este sa iei exemplu de la cineva care crezi tu ca picteaza mai bine ca tine (evident acela esti tu nu? :P) si sa vezi ce si cum exact, ce se spune aici e cam theorycraft pentru ca nu exista nici un right/wrong la stilul de pictat, cat despre Orcs (nu ORKS) astia ai tai...GO BRUINS!
Reply With Quote
Vechi 27 martie 2009, 08:48
2

Implicit

Pai.. cam toata lumea care a pus poze pe aici picteaza mai bine ca mine .
Exemplu e mai greu sa iau.. ca aici la GW nu e nimeni care sa aiba orci pictati.. cu exceptia unui pustan care nu vorbeste decat coreana sau o alta limba similara...
Eu acum cautam mai mult informatii de cum obtin anumite efecte nu cum sa imi fac un color scheme.
Si cred ca exista si wrong la stilul de pictat.. monolitul meu sigur intra in categoria aia...
PS. nu am idee ce inseamna "Go bruins" decat in contextul unui meci de hochei...
Reply With Quote
Vechi 27 martie 2009, 13:07
Commisar Jack's Avatar
Commisar Jack Commisar Jack e offline
Patriotic Nigra

Data inscrierii: aprilie 2007
Posturi: 1,263
Trimite mesaj via Yahoo la Commisar Jack
Implicit

Degeaba o sa iti dam noi cu tona de sfaturi, ar insemna sa scriem wall of txt pe care nu prea le vei intelege/aplica cum trebuie. Cel mai bun lucru este sa cauti pe cineva care picteaza bine de acolo de unde esti tu si sa il rogi frumos sa iti dea tips pentru cum sa faci picking, basecoating (the CORRECT WAY ma refer), drybrushing (the CORRECT WAY again) si highlighting, eventual Orc skin n stuff, desi nu e greu sa faci pielea de Orc.

Ce-ti pot spune eu si te rog sa ma iei in serios pentru ca o sa iti zic lucruri care ti s-ar parea inutile (cel putin multora de la magazin asa li s-o parut nush de ce):

1. CURATA MOULD LINES DE PE ORICE MODEL PE CARE VREI SA IL ASAMBLEZI! TOT CE E CHUNK DE PLASTIC, LINIE DE PLASTIC, CURATA!
2. Dupa ce cureti si asamblezi modelul (foloseste un Super Glue cel mai bine), da-l putin prin apa calda asa un quick wash ca sa scoti eventuale bucatele mici de plastic ramase de la taiatul liniilor.
3. Cu un Chaos Black spray (de GW desigur) pe care il vei aplica in cateva puf-uri pe tot modelul, nu doar pe suprafata, ci pe tot modelul ca sa fie uniform. Lasi o ora sa se usuce undercoat-ul de spray.
4. Cand te apuci sa pictezi, foloseste Goblin Green culoare de baza si un wash de Thraka Green pentru ca dupa cum am mai zis la lume, n-are rost sa va complicati acum cu tot felul de cacaturi.
5. Cu un fine detail brush, ia vopseaua si aplic-o fin (foloseste doar varful pensulei pt treaba) pe model. Nu fa drybrushing cu pensula, doar cu varful incetisor pe de-alungul modelului aplici vopseaua. Mai intai desigur aplici Goblin Green pentru piele, incercand sa eviti cu cat mai mult zonele gen gura, ochi, nas, cute de la muschi sau alte locuri mai adancite (a nu se intelege curul HAHAHAAHAHAHAHAHALOLOLOLOLOLCEFANYAMFOSTMAIRAITE?)
6. Dupa ce ai facut toata pielea, cu un wash de Thraka Green, mult wash, aplica-l pe toate partile unde ai folosit Goblin Green.
7. Lasa modelul sa se usuce cam 30 min, dupa care la fel te poti apuca pe armura sa aplici Snakebite Leather sau ce alte culori mai ai chef tu sa aplici.
8. Cat despre fata in sine, ia aminte. Cu varful pensulei, ia putin Bubonic Brown sau Desert Yellow si foarte foarte fin, atinge dintii incetul cu incetul, unul cate unul. Dupa ce ai terminat cu dintii, la fel cu putina vopsea pe varf de data asta un Blood Red sau ce alta culoare vrei tu pt ochi la Orcs (rosu, verde si galben sunt cele mai plauzibile si fluffy culori mind you) faci la fel pe ochi cum ti-am zis mai sus.
9. Armele doar le faci drybrush cu un small drybrush de Boltgun Metal, eventual daca vrei highlight-uri pe arme, un Chainmail e destul de ok.
10. Daca vrei highlight-uri pe piele , combina niste Skull White cu niste Goblin Green, eventual poti incerca un Scorpion Green. Pe haine, un Vermin Brown ar fi ok-ish. Pe dinti, un Bleached Bone, iar pe ochi daca poti sa mai adaugi un mic punct de Blazing Orange ar fi prea ok.

Cam atat. Bafta mare si waagh.

p.s Nu o lua in nume de rau, dar pictezi foarte grabit din cate observ. Nu te mai grabi cand pictezi, ca pictatul (pardon vopsitul pentru unii retarzi de pe acest forum se stiu ei) nu ar trebui sa fie o munca fortata, ci un mod de a te destinde.

Last edited by Commisar Jack; 27 martie 2009 at 13:15.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Moduri de Afisare

Reguli de Postare