Games Workshop Evenimente Parteneri Comunitate Locatii {LANG_CONTACT}
Games Workshop

Vechi 10 octombrie 2011, 22:13
Shinobi's Avatar
Shinobi Shinobi e offline
Senior Member

Data inscrierii: aprilie 2010
Posturi: 327
Trimite mesaj via Yahoo la Shinobi
Implicit Nide 2000 pts (lista de lolz)

Din ce am vazut pe web,multa lume se plange de Nide,ca nu sunt competitive in climatul actual (vs mech lists).Concret,au posibilitati f limitate de a sparge vehicule.Sigur,au Monstrous Creatures cu garla,dar e cam greu sa alergi vehicule de colo-colo cu ele,asa ca trebuie sa se bazeze pe ranged anti-vehicule.Care in ultima lor editie se cam rezuma la 4 unitati:

-Hive Guards cu 2 S8 shots de caciula,no LOS required,50 pts unul,pe Elites.BS 4
-Zoanthropes cu S10 AP1 lance psychic powerul si 3+ inv,synapse,60 pts unul,tot Elite.BS 4
-Harpies cu TL Heavy Venom Cannon (S9 blast,dar -1 vs orice in afara de open topped,deci tot S8 most of the time) pe Fast - 170 pts cea mai ieftina configuratie.BS 3
-Tyrannofex cu Rupture Cannon (2 S10 AP 2 shots) la 265 pts pe Heavy.295 pts daca le dai Regen (6+ heal).BS 3

Am incropit o lista de spam.Sincer nu vad cum ar putea fi optimizata mai mult.Teoretic Zoanii sunt mai buni,dar sunt armate care pot da peste cap Psychic powers,so...Harpiile ar putea fi scoase si bagati 2 Tyrannofecshi cu Rupture Cannon pe Heavy (T6,W6,2+ save).

HQ:
Tervigon (MC,psyker,shadow in the warp,synapse): +Catalyst 175 pts
Troops:
Termagant Brood (x11) 55 pts
Fast:
Harpy (MC): +TLHVC 170 pts
Elite:
Hive Guard Brood (x3) 150 pts
Total fix 2000 pts.

8 monstrous creatures,dintre care 3 pe troops.Gantii trag cu bolt pistols basically.
Tervigons: synapse,psyker (o vraja extinde synapse range la 18``,a 2-a da FNP,de preferinta gantilor de pe objectives),shadow in the warp da peste cap psykeri inamici daca casteaza in apropiere.Ca abilitate,fiecare spameaza 3D6 ganti pe tura.La orice dubla pe 3 zaruri - ies puietii,dar se epuizeaza stocul.S5,T6,W6,WS3,A3,3+ save.
Hive Guards: WS si BS4,S5,T6,W2,A2,4+ save.Trag missiles pe dupa colt,fara LOS,in 24``.
Harpies: WS/BS 3,S5,T5,W4,I 5,A 2,4+ save.Fearless,zboara,lasa spore mines pe movement intr-un loc peste care a trecut,in assault inamicii au Init injumatatit (rounding up).

Breaking down:
48x T6 Wounds.12x T5 Wounds.3x TL S8 blasts per turn + 18x S8 shots per turn.
Plus FNP gaunt spam cacalau.

Last edited by Shinobi; 11 octombrie 2011 at 10:44.
Reply With Quote
Vechi 11 ianuarie 2012, 21:38
negru_the_one's Avatar
negru_the_one negru_the_one e offline
Plague troll

Data inscrierii: octombrie 2011
Posturi: 501
Implicit

Sincer Harrpies m-au lasat rece. Nu isi merita punctele si leadership mic. Cam multi tervigoni dupa parerea mea , ar merge si niste genestealers
Vechi 11 ianuarie 2012, 22:30
usa_supersonic's Avatar
usa_supersonic usa_supersonic e offline
HAMMER OF DEMONS! MASTER OF THE ARMORY!

Data inscrierii: mai 2009
Posturi: 1,323
Implicit

Buuun

Prea mult tervigoni
..Poate unu ca HQ-restul 2 ca trupe
Neparat 2 trupe de genestealeri-sunt bunicei...
Mai imi place pe heavy 3 trupe de biovores- 48" large blast s4 ap4 -daca ratezi apar bombe..merge
Reply With Quote
Vechi 11 ianuarie 2012, 22:47
Shinobi's Avatar
Senior Member

Implicit

True cu Biovorii,dar totusi nu ajuta vs. vehicule.Ca acolo e buba la Nide,nu vs infanterie.
Btw,disregard ce am zis azi ca sa ma apuc de Nide,deliram de la febra
Reply With Quote
Vechi 12 ianuarie 2012, 10:08
eFTy's Avatar
eFTy eFTy e offline
C H A O S

Data inscrierii: februarie 2007
Posturi: 1,854
Trimite mesaj via Yahoo la eFTy
Implicit

Uuu, ce surpriza, inca o lista spammy si complet neoriginala.

Daca vrei sa joci o armata shooty, de ce dracu a juca nide?

Uite:
HQ
Hive Tyrant w scything talons, hive commander, paroxysm, leech essence - 195
2 Tyrant guards w lash whips - 130
Tervigon w scything talons adrenal glands, toxin sacs, cluster spines, dominion, catalyst - 200
Troops
Tervigon w scything talons adrenal glands, toxin sacs, cluster spines, dominion, catalyst - 200
10 Termagants
3x 16 Hormagaunts w adrenal glands & toxin sacs - 3x 160
12 Genestealers w toxin sacs - 204
2x Carnifex w frags spines - 2x 165
Trygon w adrenal glands - 210
Total - 1999

D-asemenea, harpiile au -1 pe vehicle damage, nu la AP roll. Deci raman S9, penetreaza destu lde des, dar apoi nu fac mai nimic cand dai pentru damage. D-aia nu le foloseste nimeni.
Reply With Quote
Vechi 12 ianuarie 2012, 10:18
Shinobi's Avatar
Senior Member

Implicit

Old post was old.
In alta ordine de idei,explica-mi ce faci anti-tank in lista propusa de tine.Stii tu,tankuri,adica chestiile alea care daca raman intacte late-game vin si iti tank-shockeaza trupetzii de nide de pe obiective fara sa le poti face nimic. A...e mai "flufy" in schimb? 2 fecshi fara optiuni gen 12 shots de S6 twin-linked sau poor man`s plasma cannon,si fara drop pod.Right,walk `em on by...Trygon care iese din pamant si nu supravietuieste o tura de focus fire.Awesome.

De ce dracu as juca nide shooty? Dupa ce m-am gandit mai mult,nu as mai juca Nide,insa dupa ce i-a nerfat GW de i-a facut praf,shooty e cam singurul fel in care se pot juca nide versus mech-ul atat de ubicuu in 5ed.Pt. ca big surprise! daca nu esti marine,GW nu te iubeste.Daca ceva se vinde mai putin pentru ei e mai rentabil sa se bese pe regulile acelei armate si sa tranteasca un big pile of multi-part platic shit...(LOL Trygon),decat sa scoata carti noi cu reguli care sa impulsioneze lumea sa cumpere iar armata respectiva.Cam ca la Fantasy.E ok,masele indoctrinate de PR-ul GW-ului si aia care citesc prea mult White Dwarf o sa cumpere chestii noi,mari,scumpe,care arata cool,dar care sunt o mare fecala in joc.

Last edited by Shinobi; 12 ianuarie 2012 at 10:24.
Reply With Quote
Vechi 12 ianuarie 2012, 10:48
eFTy's Avatar
eFTy eFTy e offline
C H A O S

Data inscrierii: februarie 2007
Posturi: 1,854
Trimite mesaj via Yahoo la eFTy
Implicit

Old post was old, attitude is still fresh I see.

Nidele au mers mereu pe principiul "nu apuci sa le omori pe toate", si da, o fi mai greu cu ele in editia 5-a dar a te rezuma la spamat de S8/9 si apoi plans la GW ca la mama mi se pare o solutie infantila.

Chiar as vrea sa joc cu lista asta contra unei armate decente. Cred ca m-as distra cel putin la fel de tare ca si cu demonii, si cred ca si oponentului i-ar face placere sa se bata cu ceva "nou".

Acu de-as avea numaru unui recuperator din Washington...
Reply With Quote
Vechi 12 ianuarie 2012, 20:07
Shinobi's Avatar
Senior Member

Implicit

Da,ce sa-i faci,atitudinea e cum e ca sunt cum sunt (cam dus),dar anyway...

...nu ma intelege gresit.Eu cand m-am apucat de 40k voiam sa joc Nide.Asta era pe codexul lor vechi.Apucasem sa cumpar modele (8 jeanstealeri,un box de gantzi,un broodlord si un Lictor + un fex primit cadou,care a ajuns Tervigon),dupa care le-am donat/vandut si mi-am luat Black Templars.Nu am avut succes nici cu aia (desi am facut azi cu usa si Vlad o lista de templari shooting care a wipe-at fara probleme lista cookie-cutter de CSM,ce-i drept jucati de USA ca eu am failat cu ei) si acum imi iau Tau.Nu ma astept sa fac mare branza cu ei,dar macar arata bine armata dpmdv,si sper ca nu o sa ii faca praf in codexul nou (depinde cine il scrie).

Sigur,imi plac la nebunie cum arata si Nidele,insa nu m-as apuca sa cumpar o asemenea lista,pt ca ar fi cam scumpa armata,si multa munca in conversii,ca na,de ce sa suporte GW-ul gama intreaga de modele?Totusi,monstrii aia noi de Beastmen i-au scos pana la urma,deci e posibil sa scoata si Tervigoni/Harpy/Tyrannofecshi.

Uite,de exemplu mi-ar place foarte mult sa joc vechiul "Stealer shock" adaptat pt dexul de ed 5 (inclusiv Ymgarli care folositi cum trebuie sunt cacatori).Dar o lista cu multi stealeri nu prea are antitank (ranged/reliable).Flyrantzii costa pervers de mult (de la 250-270 pts in sus).Si daca vrei sa deep strike-uiesti/drop podezi chestii non-stealer (deci cu Instinctive Behaviour) ajuta sa ai Synapse coverage in backfield-ul inamicului, hence the Flyrantz.Plus ca stealerii cu T4 si 5+ save mor de la flegme daca nu ii bagi repede in cc.Myceti Spores/Outflank ar ajuta,dar eu din o gramada de permutari nu am reusit sa scot o lista de genestealers competitiva pt meta-ul actual.As vrea sa bag multi pe masa? Dap! Imi place ce pot sa faca in assault vs. pretty much orice? Hell yes,glorious slaughter!!!Tot asa sunt mort si dupa Fecshi prin pod,ori dakka ori plasma cannon + crushing claws. E realistic la momentul actual? Sa fim sinceri,nu...asa ca fac liste penibile de spam.
Reply With Quote
Vechi 12 ianuarie 2012, 21:20
usa_supersonic's Avatar
usa_supersonic usa_supersonic e offline
HAMMER OF DEMONS! MASTER OF THE ARMORY!

Data inscrierii: mai 2009
Posturi: 1,323
Implicit

Pun lista de BT la liste competitive-la ce am lucrat azi
Reply With Quote
Vechi 12 ianuarie 2012, 21:21
Shinobi's Avatar
Senior Member

Implicit

Roger that..aminteste-mi ratia de Plasma Cannons la Lascannons pe squads...3:2 sau 2:3?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Moduri de Afisare

Reguli de Postare