Citat:
Original a fost postat de Vannya
Nu inteleg, deci shieldul da un + 2 in close combat?-intotdeuna? doar shieldul sau si alte itemuri de protectie?
Tot timpul spui aia cu verbul  ,dar cred ca face parte din argoul jocului asa ca nu este incorect .Mai mult unii ar zice ca e chiar termen de specialitate.Bun de stiu cu acel cover save
Inca ceva: Inteleg din reguli ca ai voie sa ai doar 5 oameni pe randul din fata(daca nu sunt skirm.),dar daca sunt cavalerie? sau daca au baza mare(Troli etc.-tot 5?)
PS:USA:Nu inteleg nimic cu panica asta,cand fug cand nu fug,Ogrii sunt imuni la panica?,restul intrebarior sunt pt demoni in general
|
Ideea este asa: obiectele de armura dau bonusuri cumulative de armura:
heavy armor = 5+(sper ca e din amintiri la munca) heavy armor +scut + close combat weapon=3+ (vorbim de close combat aici)
Apoi ce armura ai este modificata de strenght-ul loviturii in minus: ai luat un S4 din 3+ armor save vei salva la 4+ si tot asa.
daca ai picat armor save apara ward save-ul. ai un 5+ ward, ai picat 3 wounds dai din nou si daca dai 5 sau 6 modelul nu a murit.
In combat, unitatile rank and file dau cu toate modelele in base to base contact (exista si exceptii gen spearmen dar asta e regula generala). limita nu este de 5 dar un rank complet este format din minimum 5 modele iar numarul de rankuri complete la inceputul fiecarei runde de CC contribuie la combat resolution (si implicit la tendinta de fuga a adversarului daca pierde acest combat resolution).
regula generala e ca la 40k. ai pierdut lupta cu 3 dai un ld test la -3. Dar in fantasy exista reguli speciale la anumite unitati. trebuie sa citesti la fiecare (exemplu dwarfii au unitati stubborn adica indiferent ca pierd cu 10 combat-ul tot la ld lor natural dau). In plus unitatile in o anumita distanta de battle standard bearer pot da reroll la teste de break picate.
in rest citeste un pic manualul ca te va ajuta sa intelegi daca vrei sa inveti fantasy. E mult mai important decat la 40k deoarece are mult mai multe reguli de finetze si implica o planificare diferita de 40k.
PS scuze daca am ratat 3+5+ la chestii dar nu am manualul in fata. sunt si eu incepator in fantasy :P
PPS: damn efty ai scris in acelasi timp cu mine (si bineinteles stii mai bine) ..rautaciosule :P