Games Workshop Evenimente Parteneri Comunitate Locatii {LANG_CONTACT}
Games Workshop

Vechi 11 decembrie 2009, 14:17
LeHHHeL's Avatar
LeHHHeL LeHHHeL e offline
Junior Member

Data inscrierii: octombrie 2009
Posturi: 5
Trimite mesaj via Yahoo la LeHHHeL
Implicit New ... but eager to learn.

Sal tuturor,

Am inceput de curand sa jucam prin zona, si m-am pus pe citit manual.
Personal imi fac o armata de High Elf, dar sunt cateva reguli care nu ma afecteaza numai pe mine, asa ca intreb aici ca sa fiu sigur ca am raspunsuri bune.

1. Mage si Archmage stiu High Magic si restul nu stiu decat Lore of .... ?? Cei care stiu numjai Lore of ... pot sa selectez la inceput din care magie vreau sa aleg? Adica nu numai Lore of Fire ci oricare???

2. Eu la Repeated Bolt Thrower am S6, adica hit, dar am vazut ca oricum trebuie sa dau cu zarul ca la 1 e miss. E la fel si la Cannon?? Adica si ei dupa ce fac masurarea si atinge X piese, si ei au S10, trebuie sa dea cu zarul, ca tot la 1 au miss?

3. Un erou/lord daca e in trupa, teoretic se poate omori in 2 variante?? Cum am vazut eu.
a) tragi de departe (arcasi, RBT, etc) si cum tragi de ex cu RBT in primul rank sau oricum in mijloc si acolo e eroul, el poate sa pice testul "Look out sir!"
b) in close combat, si si aici ai 2 variante
1) ataci eroul cu cei care ai contact
2) ii separi prin al provoca la lupta directa (pina ei lupta, nu pot face multe).

In acest caz b, am o singura nelamurire. Daca e B1, e clar, acolo are magie (daca e mag), insa la cazul B2, cand e in lupta separata, are dreptul la magie, ca e prea ocupat cu lupta in continuu....
De ce intreb, e ca de ex un Vampir Lord sa nu poata sa faca raise dead (sau cum s-o numi), e o modalitate sa opresc inamicul asa, macar pina ii distrug ceva pe acolo??

Merci de ajutor.
Reply With Quote
Vechi 11 decembrie 2009, 15:18
Niraco Niraco e offline
I like wet girls

Data inscrierii: decembrie 2008
Posturi: 2,491
Implicit

nu stiu prea multe nici eu dar

1. high elves pot sa isi aleaga oricare din lore din rulebook sau high lore. fiecare mag isi alege ce vrei cate o singura lore.

2. la Repeter bolt...ai un balistic skill. intai dai de "to hit" daca lovitura reuseste dai de "to wound" cu strenght-ul loviturii s4 la multiple shots si s6(?) parca la single shot. apoi urmeaza save-uri daca exista. la single shot dai rank dupa rank cu strenght-ul in scadere la to wound

3. a) habar nu am
b) corect

partea cu magia si challange sa iti raspunda unul cu mai multa experienta..eu sunt aproape la fel de incepator ca si tine
Reply With Quote
Vechi 11 decembrie 2009, 16:48
Baycee Baycee e offline
Member

Data inscrierii: noiembrie 2008
Posturi: 34
Implicit

Salut,

Vampiroiul care suge sangele poporului intra in contact cu unitatea inamica pe tura de movement, sarjand niste saraci inamici. Pe tura de magie, bampirul nu poate sa casteze vraji care cer Line of Sight, dar poate casta orice ce nu necesita.
Cand vampirul este in challenge sau este atacat de inamic, nu poate sa casteze, aceea fiind faza de combat, nu cea de magie.

Nu stiu daca am clarificat situatia. Sper sa se inteleaga. Mai pe scurt:

a) Faza de movement
b) Faza de magie (aici vampirul poate casta vraji)
c) Faza de shooting
d) Faza de combat (aici vampirul poate fi atacat sau poate fi in challenge)
Reply With Quote
Vechi 12 decembrie 2009, 00:22
LeHHHeL's Avatar
LeHHHeL LeHHHeL e offline
Junior Member

Data inscrierii: octombrie 2009
Posturi: 5
Trimite mesaj via Yahoo la LeHHHeL
Implicit

Un singur lucru mi-e neclar.
Daca e intr-o lupta in care sunt doi in challenge, cum de pot fi atenti si la altceva (de ex sa trezeasca zombies). Pare nelogic :-)
Reply With Quote
Vechi 12 decembrie 2009, 00:27
Durin's Avatar
Durin Durin e offline
Dwarf

Data inscrierii: ianuarie 2008
Posturi: 476
Welcome to Warhammer.. get used to it :P
Vechi 12 decembrie 2009, 03:12
Dabigbom's Avatar
Dabigbom Dabigbom e offline
Local friendly troll guy dude

Data inscrierii: august 2009
Posturi: 658
Implicit

Oricum nu poti sa castezi vraji in timpul unui challenge, deci nu e nimic ilogic aici.

Aici depinde si de cine e al mai mare caster guy, ca unii precum Teclis iti ard niste vraji peste obraz, te tankeaza cu staff-ul si mai au si timp sa ajunga la the morning High Elf cup of tea.

In termeni actuali de joc il voi cita pe Heavy Weapons Guy: "IS NOT POSSIBLE!!"
Reply With Quote
Vechi 12 decembrie 2009, 13:52
Padre's Avatar
Padre Padre e offline
Hot & Indie

Data inscrierii: septembrie 2007
Posturi: 371
Implicit

Teclis are toughness 2 si 1 atac....not much of a tank.
Poate are sanse sa tina un skink sau un gnoblar dar in rest si-o ia un barba oricand.

PLAY WARMAHORDES!!!
Reply With Quote
Vechi 12 decembrie 2009, 17:52
Dabigbom's Avatar
Dabigbom Dabigbom e offline
Local friendly troll guy dude

Data inscrierii: august 2009
Posturi: 658
Implicit

Citat:
Original a fost postat de Padre Vezi Post
Teclis are toughness 2 si 1 atac....not much of a tank.
Poate are sanse sa tina un skink sau un gnoblar dar in rest si-o ia un barba oricand.
Era o gluma faza cu Teclis. Dar in fine.....
Reply With Quote
Vechi 11 ianuarie 2010, 22:47
Vannya's Avatar
Vannya Vannya e offline
Senior Member

Data inscrierii: iulie 2009
Posturi: 176
Implicit

Am si eu o intrebare(cam 3-4) ,o pun aici pt ca e deja "new but eager 2 learn"

1/Daca am light armor + shiled am +2 save- adica save 5+
Dar daca am doar shield?primesc save de 6+,sau trebuie neaparat sa il combin cu o armura?

2.De asemnea ward save este un fel de invulnerable save?

3.Unitatile in joc(nu eroii) au Strength 3 sau 4? S3 e considerat normal? sau S mic.Dar T? T 3 e normal in joc sau T 3 e considerat mic si T 4 normal

4.In faza de magie am voie sa imi fac saves normal? sau daca magia are s4 atunci am -1 lasave,s5 -2 s.a.

5.Ultima(compusa ) :a--Se merita sa ai un save de 5+(sau mai bine sa raman la 6+sau deloc),sau oricum in general majoritatea o sa il nege ca fiind 6 sau unarmored////
b---la combat resolution daca am un caracter cu mai multe W si pierd 1 w DAR nu pierd modelul si nu cauzez nici o rana se pune ca si cum am si pierdut lupta cu -1?sau trebuie sa pierd modele
c---Gigantul nu are nici un fel de armura?
Reply With Quote
Vechi 11 ianuarie 2010, 23:01
Anomandaris's Avatar
Anomandaris Anomandaris e online acum
Senior Member

Data inscrierii: octombrie 2008
Posturi: 486
Implicit

1. Da, merge si fara armura
2. Da
3. S3 T3 e profilul de baza al oamenilor, elfilor, goblinilor, sobolanilor. S4, T4 sunt rezervate fie pentru unitati de elita fie pentru anumite armate ca Ogre Kingdoms sau Warriors of Chaos. Orcii au si ei T4.
4. Armour saves sunt modificate de Strength-ul atacului in felul in care ai scris
5.a. Light armour + shield = save de 5+ contra shooting, dar in close combat daca te lupti (in fata) cu hand weapon+shield mai primesti +1, deci vei avea 4+, care e un save cat de cat decent.
5.b. Conteaza ranile cauzate nu modelele pierdute
5.c. Nu are armura, Daca nu il aduci in combat cat mai repede orice shooting decent il face pincushion.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Moduri de Afisare

Reguli de Postare