|

22 aprilie 2010, 13:24
|
|
2
|
|
Data inscrierii: aprilie 2008
Posturi: 68
|
|
Lista de mini turnea Chaos Warrior 2250
Am avut oaresice succes cu lista asta dar vreau pareri despre tweakuri posibile... nu de alta dar la turneu o sa dau peste vampiri si soparle si nu stiu sigur cat de bine stau cu ei 
Este un turneu fara restrictii teoretic dar practic lumea nu o sa vina cu prea multe branze si doar cu cate un deathstar cel mult desi ma astept la lucruri gen unitate de plaguebeareri cu herald si great unclean one de lvl 4 inauntru, sau machine of the gods in unitate de skinki cu un krox.
Pareri?
Eu ma intreb daca o sa pot face fata la o lista magic-heavy.
Hero:
Lord de Khorne pe Jugger, Daemonsword + Enchanted Shield si Favour of the Gods 370
Exalted de Tzeentch pe Disc cu Golden Eye, Zdrakk Scut si Flail, BSB 204
Sorcerer Lvl 2 Mark Tzeentch, Puppet 185
Sorcerer Lvl 2 Mark Tzeentch, 2xScroll 200
Total: 894
Core:
5 Marauder Horsemen Slaanesh, Axes 85
5 Marauder Horsemen Slaanesh, Axes, Flail 95
11 Warrior Nurgle, Musician, Banner, Warbanner, Shild 249
10 Marauder, Shield, Light Armor Slaanesh 70
2x Catei 60
Total: 559
Elite:
5 Knights Musician, Standard, Nurgle Banner of Rage 295
5 Knights Musician, Standard, Nurgle 260
Total: 535
Rare:
Hellcannon 205
Total:2253
|

01 mai 2010, 15:06
|
 |
Senior Member
|
|
Data inscrierii: aprilie 2010
Posturi: 444
|
|
Kinda off topic.
Bai, sar si eu la inaintare tot cu o armata de Chaos Warriors. Timp de o luna, cel putin, o sa fiu ocupat numai cu acesti domni. Intrebare, in situatia in care te-ai si apucat de pictat din modele. Ce paint scheme folosesti? Atat pentru warriors ca atare dar si pentru armura de pe mounts. Am incercat zece paint scheme pana acum si tot nu sunt multumit.
Paint-urile din dotare sunt:
Black Chaos
Dwarf Bronze
Red Gore
Mechrite Red
Sunburst Yellow
Mithril Silver
Vermin Brown
Kommando Khaki
Liche Purple
Warlock Purple
Dark Angels Green
Scorched Brown
Blue Regal
Blue Ice
White / Bianco Avorio
Nu de alta, dar sunt curios daca pot face vreo combinatie cu aceste culori.
|

01 mai 2010, 16:49
|
|
2
|
|
|
|
Hm... greu de raspuns pentru ca eu nu sunt deloc talentat la pictura... si nici nu aveam o idee clara cand m-am apucat de pictat baietii. Aproape toata armata e dedicata lui Nurgle deci am mult maro/ verde si culori mate. Cred ca cel mai multumit sunt de rezultatele pe care le am cu Chaos Warrior-ii asa ca o sa iti spun cum i-am facut pe ei:
Partea de armura si scutul, cu Vomit Brown si partea de mantie cu Rotting Flesh. Dupa aceea wash cu Thraka green pe mantie si cu Ogryn flesh pe armura. Dupa aceea cu un dry brush am mai adaugat usoare nuante de scorched brown si scorpion green atat pe mantie cat si pe armura pentru un aspect mai bolnavicios. Cizmele sunt schorched brown cu un wash de badab black.
O sa pun si o poza mai incolo.
Dar ideea folosita de mine merge cam doar pentru Nurgle asa ca ar trebui sa imi spui daca ai vreo idee pentru mark-uri sau daca sunt chaos undivided.
|

02 mai 2010, 19:12
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Multam pentru raspuns, Alexandru. Tocmai am stricat un set de Chaos Knights. Am foarte mare rabdare cu pictatul dar lipsa unei scheme, unei palete de culori ruins everything. Nu am gasit inca o paleta de culori care sa ma multumeasca. Asta dupa ce am abandonat munca la Skaven, din acelasi motiv. Din cate incep eu sa realizez, conteaza prea putin skillul autorului, daca tine bine pensula in mana, daca ii tremura mana, whatever. Pentru mine conteaza mai mult simtul lui artistic, recte cum amesteca culorile. Iar treaba asta e very tough.
Ma gandesc foarte serios sa imi pictez modelele in duo tone, cum s-ar zice.
Un black undercoat, spray de preferinta (ii da o textura anume spray-ul) dupa care detaliile de pe shields, pintenti, lance, sabii etc le pictez usor si foarte sters cu un burnished gold. And that's it - doua culori. Black and gold. Baza ramane insa on. Sand, iarba, nisip, samd, astfel incat sa existe un contrast intre coloritul bazei si modelul ca atare, pictat mai spartan.
Un approach minimalist s-ar putea sa fie interesant.
|

02 mai 2010, 22:48
|
|
I like wet girls
|
|
Data inscrierii: decembrie 2008
Posturi: 2,491
|
|
un sfat...nu strica un set intreg...ia un model de test...si da pe el culori pana vezi combinatia potrivita...si apoi ulei de motor...face minuni la curatare de vopsea
|

02 mai 2010, 23:30
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Sa nu se supere genitorul threadului acesta ca ii deraiam firul narativ.
Good call Niraco, chiar interesant pontul, nu m-am gandit pana acum la uleiul de motor. Am folosit de cateva ori acetona pe un petic de batista / carpa si treaba a decurs excelent. Sterge tot si acetona. O sa incerc si cu uleiul.
|

03 mai 2010, 00:15
|
 |
C H A O S
|
|
Data inscrierii: februarie 2007
Posturi: 1,854
|
|
Citat:
Original a fost postat de Calotoiu Alexandru
...
Hero:
Lord de Khorne pe Jugger, Daemonsword + Enchanted Shield si Favour of the Gods 370
Exalted de Tzeentch pe Disc cu Golden Eye, Zdrakk Scut si Flail, BSB 204
Sorcerer Lvl 2 Mark Tzeentch, Puppet 185
Sorcerer Lvl 2 Mark Tzeentch, 2xScroll 200
Total: 894
Core:
5 Marauder Horsemen Slaanesh, Axes 85
5 Marauder Horsemen Slaanesh, Axes, Flail 95
11 Warrior Nurgle, Musician, Banner, Warbanner, Shild 249
10 Marauder, Shield, Light Armor Slaanesh 70
2x Catei 60
Total: 559
Elite:
5 Knights Musician, Standard, Nurgle Banner of Rage 295
5 Knights Musician, Standard, Nurgle 260
Total: 535
Rare:
Hellcannon 205
Total:2253
|
Readuc eu discutia la subiect atunci
Lordul - nu ai avut probleme cu frenzy-ul? Cu tot cu Banner of Rage si lordu pe jugger si doar 10 caini pentru screening nu vad cum te poti descurca cand te bati cu armate care au posibiltatea sa te momeasca in sarje inutile. Ca alternativa propun lordul de Tzeentch pe cal, cu aceeasi sabie, talisman de protectie si favor de la zei. Nu chiar la fel de dur dar te poti baza pe el sa nu sarjeze dupa 5 skinks.
BSBul - am incercat si eu varianta cu flail si am ramas nitel dezamagit. Daca dai prost cand sarjezi ai cam pus-o in turele ulterioare. M-am intors la halebarda cu BSBul propriu, desi l-am modelat cu un buzdugan care l-ar face pe Witch King of Angmar gelos...
Daca ai doar 2 magi de lvl2 de ce mai iei papusa? Familiarii mi se par mai utili aici. De asemenea, cel putin unul din magi ar sta mai bine pe disc, ca sa poata vana mai usor unitatile rapide care te deranjeaza. Nu mi-a placut niciodata cat de restrictionat e un mag aflat intr-o unitate de infanterie.
Muzicieni pe calareti? FLAILS?! In locul tau scoteam un warrior. Si ca veni vorba, tie ti se par rentabili wariorii de Nurgle? Eu i-am tot incercat dar mereu ma intorc la Mark of Slaanesh. Nurgle merita mult prea rar.
Cum te-ai descurcat pana acum cu Hellcannonu in turnee? Din ce am vazut/patit/citit pe net, mereu atrage focuri devreme in meci ca sa dispara dwarfii (daca nu ii haleste chiar tunul) si apoi alearga de nebun dupa lupi, gyrocoptere, harpii, etc.
Imi dau seama ca raspunsul e cam tarziu, dar mi-a fost lene pana acum sa scriu atat de mult. Banuiesc ca deja s-a dus turneul, poate poti raspunde prin prisma experientei
|

03 mai 2010, 09:34
|
|
2
|
|
|
|
Citat:
Original a fost postat de eFTy
Readuc eu discutia la subiect atunci
Lordul - nu ai avut probleme cu frenzy-ul? Cu tot cu Banner of Rage si lordu pe jugger si doar 10 caini pentru screening nu vad cum te poti descurca cand te bati cu armate care au posibiltatea sa te momeasca in sarje inutile. Ca alternativa propun lordul de Tzeentch pe cal, cu aceeasi sabie, talisman de protectie si favor de la zei. Nu chiar la fel de dur dar te poti baza pe el sa nu sarjeze dupa 5 skinks.
BSBul - am incercat si eu varianta cu flail si am ramas nitel dezamagit. Daca dai prost cand sarjezi ai cam pus-o in turele ulterioare. M-am intors la halebarda cu BSBul propriu, desi l-am modelat cu un buzdugan care l-ar face pe Witch King of Angmar gelos...
Daca ai doar 2 magi de lvl2 de ce mai iei papusa? Familiarii mi se par mai utili aici. De asemenea, cel putin unul din magi ar sta mai bine pe disc, ca sa poata vana mai usor unitatile rapide care te deranjeaza. Nu mi-a placut niciodata cat de restrictionat e un mag aflat intr-o unitate de infanterie.
Muzicieni pe calareti? FLAILS?! In locul tau scoteam un warrior. Si ca veni vorba, tie ti se par rentabili wariorii de Nurgle? Eu i-am tot incercat dar mereu ma intorc la Mark of Slaanesh. Nurgle merita mult prea rar.
Cum te-ai descurcat pana acum cu Hellcannonu in turnee? Din ce am vazut/patit/citit pe net, mereu atrage focuri devreme in meci ca sa dispara dwarfii (daca nu ii haleste chiar tunul) si apoi alearga de nebun dupa lupi, gyrocoptere, harpii, etc.
Imi dau seama ca raspunsul e cam tarziu, dar mi-a fost lene pana acum sa scriu atat de mult. Banuiesc ca deja s-a dus turneul, poate poti raspunde prin prisma experientei 
|
Turneul nu este inca dar am mai prins intre timp vreo 5 meciuri asa ca am mai multe pareri. In afara de un lista de vampiri care m-a depasit la magie oribil (gen avea 11 power dice) si a sters cu mine pe jos am reusit sa bat in celelalte.
Asa ca o sa adresez comentariile pe rand folosind si ce am mai vazut in joc.
Lord-ul: A fost incredibil: Nu a murit decat in jocul cu vampirii si in toate celelalte si-a scos punctele cu desavarsire. Din pacate in meciul cu vampirii m-am infipt in unitatea cu generalul si in fiecare tura oricit ii scoteam el si-i invia la loc pana cand intr-un final mi-am facut destule rani sa decedez... Probleme cu frenzy nu sunt atat de mari pentru ca folosesc si marauder-ii pentru screening.
BSB-ul: A fost hit-and-miss: Daca am avut tinte cum ar fi War machines, sau skirmisheri sau altceva enervant si mic si-aa scos punctele si am mai ajutat si alte unitati cu reroll-ul dar daca nu a fost inutil. Recunosc ca ar fi fost cam la fel de util si un mag pe disc ca rezolvam cam tot atata.
Maraudrer-ii: Recunosc ca flails nu au fost atat de utili desi am incercat o alta chestie care e fun: mark of khorne si flails sunt cam ca o mica "cruise missile": Se fac praf dar fac destul dezastru. Pana una alta tot doar slaanesh si axes pare cea mai buna varianta.
Warriori: Nurgle chiar mi s-a parut ca merita avand in vedere ca inca exista destule unitati cu ws 3, si ii mai protejeaza nitel si de shooting. Aici stau magii.
Hellcannon: Este un erou absolut. Intr-un meci a omorit in tura 1 un grey seer, 10 stormvermin si 1 warpfire thrower (the gods were with me). In alt meci a omorit 2 Hellblaster volley cannon si o trupa de infanterie care a fugit (nu mai stiu de care dar era imperiu). In meciul cu vampirii era printre putinele unitati care au supravietuit pana la sfarsit si si mai putinele care si-au scos punctele: Banshee, Varghulf, vreo 10 Grave Guard. A murit doar intr-un joc cand skaven-ul (nu cel cu grey seer-ul, alt meci) a tras in el timp de 3 ture cu tot ce avea. A fost excelent pentru ca am putut sa am totul gata de sarja si bine pozitionat pana atunci deci ichiar daca a decedat mi-a permis sa masacrez o lista altfel destul de dura.
Rezultate: Vampiri - Masacru pentru el- A condus tot jocul pentru ca nu aveam destul magie sa contrez cast-urile lui. La sfarsit eu mai aveam warriori si hellcannon, el 2 eroi, lord si grave guard.
Skaven 1- Masacru pentru mine- Lordul a mancat singur vreo 3 blocuri, knights au mancat abomination si doom wheel plus cateva blocuri, hellcannon-ul lord-ul lui si plague monks. Avea in lista doar magi.
Skaven 2- Crushing Victory pentru mine - Hellcannon a luat eroic toate hit-urile in tura 4 el nu mai avea decat plague monks si niste flame thowere, eu mai aveam knights si eroii. Cam asa s-a si terminat pentru ca eu nu vroiam sa ma pun cu monks cu masina de dat teste in ei.
Imperiu - Crushing Victory pentru mine - A picat multe teste de panica, A scimbat profilul cu mine dar am dat bine cu zarul pentru sabie si l-am facut si asa  . Adversarul nu a jucat prea bine, putea sa castige daca era atent.
Ogres - Masacru pentru mine - No comment.
Maine urmeaza sa am un joc cu un Dark elf jucator bun, sa vedem cum ma descurc.
|

03 mai 2010, 23:52
|
 |
C H A O S
|
|
Data inscrierii: februarie 2007
Posturi: 1,854
|
|
Daca stii ca inamicul nu va accepta un challenge intre lordul tau si al lui, lordul tau nu are ce cauta in buncarul de grave guard. Daca nu are si Knigths cu el....
Cu BSBul mi se pare riscant inclusiv datorita faptului ca are dupa el ditamai steagul, si atunci cand alearga prin spatele inamicului sau duap skirmisheri/flieri, nu prea sta sa dea re-roll restului armatei. Din pacate insa, pe de atla parte, nu mi se apre ca poti face acelasi lucru cu magii, 2 atacuri de S4 si unul de S3 nefiind suficiente sa bati in combat altceva decat un singur skink (am incercat, am ratat groaznic mai mereu si ma trezeam fara magi pana la urma). In categoria asta recomand un erou de Slaanesh calare pe serpisor, pus initial intr-o unitate de calareti si lansat ca o racheta in tura 2. Da-i Runesword si uita-te la el cum rupe chiar si unii lorzi. Din pacate insa eu nu am gasit inca un model de cal potrivit pentru un astfel de erou (nu imi place serpisorul, vreau ceva mai non-demonic, si nici caii de elfi nu m-au atras, iar bretonii sau imperiul au cai cu prea mult armura).
Prin "FLAILS?!" incercam sa intreb opusul. DE CE nu ai flails? Costa 10 puncte si le da o sansa buna sa omoare ceva in prima tura de combat. Altfel cu doar S3 nu faci mai nimic cu ei, iar topoarele desi amuzante mi se par ca rareori cauzeaza altceva decat 'entertainment kills'. In schimb cand sarjezi si dai cu 4-5 atacuri de S5, cand nimeresti doare.
Cat despre Nurgle - cate unitati cu WS3 au sanse sa bata Warriorii? Singurele nitel mai periculoase is Grave Guard, dar asta de obicei datorita vampirilor care le insotesc si pe care nu ii poti omori caci mereu baga campionul in fata la challenge si apoi il invie. Cea mai interesanta untiate de Warriori mi se pare Slaanesh cu Banner of Ecstasy. Cat timp ramane unul in viata sa tina bannerul si e BSBul in zona ai sanse bune sa tii orice sarja pe loc.
Cat despre Hellcannon - nu mai tin minte, dar parca tu nu aveai modelul cand erai in Bucuresti. Ti l-ai luat intre timp sau... ai facut vreo conversie pe care as vrea s-o vad si eu?
|

09 mai 2010, 10:18
|
|
2
|
|
|
|
1) Nu stiam ca nu va accepta si nu stiam regula foarte importanta ca la vampiri si championii invie...
2) Cred totusi ca raman cu eroul pe disc cu bsb.. m-a scos din multe belele
3) Flails suna magnific in teorie dar 5 atacuri ws 4 nimeresc 3, s5, raman cu 2, si ajung in general cu 1,2 rani... nu prea ajunge in mod normal la nimic care sa merite punctele. Pe cand cu topoare.. in general ii folosesc ca sa stresez adversarul march-block si mai prind si niste atacuri extra (momentul de glorie a fost cand am omorat o hidra !!! in 3 sau 4 ture de shooting)
4)Warrior-ii ii tin cu nurgle ca sa nu moara de la shooting dar ai dreptate merge si fara 
5)Dap, mi-am luat hellcannon. And it rocks.
De atunci am mai facut 4 meciuri... Unul cu DE cu o lista mai dura (in loc de bsb mag), si cu lista asta cu 3 nurgle l-am impuscat mai rau decat imperialii. Meciul a fost complet one-sided pentru mine asa ca nu vorbesc prea mult de el.
Un alt meci cu DE (acelasi player) ci lista normala... a fost super tare... bsb-ul a omorat 1 chariot, 1 rbt si una de dark rideri. Lord-ul nu a apucat sa vada combat si in final a fost ucis de shooting...
Hellcannon-ul meu este deja "the lordkiller": A omorit 3 generali pana acum, de data asta un combat lord de DE, il tinea untr-o unitate de 5 dark rideri, am omorit unu cu magie, no look out sir, BUUUM.
Magii... Nu au facut mare lucru, au snip-at unul cate unul death guard-ul incepand cu champion-ul care avea hotek.
Marauder-ii au omorit hidra (!!)
Amindoua unitatile de Knights au murit la shooting, la fel si Lordul... Finalul : el mai avea cauldron-ul si o unitate de spearmen-i cu um mag, eu cam 1100 de puncte.
Alt meci a fost cu un orc care vroia sa testeze nu stiu ce idei crete...avea cred 10-12 fanatici... si in afara de un shaman cu staff of sneaky stealing numai eroi de bataie.. pe jos... multe blocuri de goblini, multe blocuri de orci, si war machines... A fost dubios. M-am dus cu bsb-ul si cateii in fata si am stat frumos in spate cu restul armatei, cred ca si-a omorit cel putin 30 de modele cu fanaticii care erau pe peste tot prin jumatatea lui ca la mine nu au mai ajuns, si cred ca au fugit in tot meciul vreo 5 sau 6 blocuri de la panica hellcannon-ului. Bsb-ul a capacit bucuros war machines si prin tura a patra oponentul s-a suparat pe mine ca de ce nu vin cu knights-ii si lordul si restul armatei la lupta si stau sa trag cu cannon-ul (asta dupa ce cu bsb-ul ii scosesem 2 rock lobba 1 doom diver si 1 spear chukka si ramasese doar cu 1 spear chukka) si a zis ca se da batut.
Cel mai interesant meci insa a fost cu noii beastmen-i. Lista este extrem de interesanta, magie doar 2 caddies, ca si mine more or less, mult combat putin shooting.
Tunul meu se duce in tura 1 si se infige in unitatea lui cu generalul care imi macelareste tunul scurt. Generaulul meu cu niste knights ii macelareste generalul si cam tot flancul stang, el cu bsb si minotauri imi intoarce favoarea pe flancul drept. A fost un meci foarte rapid si intens la final eu mai aveam lordul, bsb-ul (cu o rana) si 5 marauderi, el 2 magi in paduri si bsb-ul cu 2 din 4 rani. Rezultatul: Un egal foarte foarte strans si foarte sangeros. Beastmen-ii sunt o armata ok acum dupa parerea mea imaginati-va WoC dusi la extrem, mai putin shooting, mai putina magie, mai buni in combat. Singura lor problema: nu exista raspuns in lista la lordul de combat de la chaos, in afara de un noroc deosebit la zar (trebuie sa aiba sarja, si sa faca 3 rani in prima runda de combat , ceea ce cu cele 6 atacuri ale lui nu este chiar usor, chiar si cu reroll to hit si strength 6).
|
| Thread Tools |
|
|
| Moduri de Afisare |
Mod Liniar
|
Reguli de Postare
|