Games Workshop Evenimente Parteneri Comunitate Locatii {LANG_CONTACT}
Games Workshop

Vechi 24 noiembrie 2008, 22:22
companiaimperialageorge's Avatar
companiaimperialageorge companiaimperialageorge e offline
Senior Member

Data inscrierii: decembrie 2007
Posturi: 597
Trimite mesaj via Yahoo la companiaimperialageorge
Wink

Ok, in primul rand, am sa-mi fac un Special Character care va folosi modelul de Tigurius, nu va fi abatut de la Codex, ci va fi un Librarian Customizat.

Chief Librarian Mepheus, care va fi Epistolary, va costa 170pts, si ai 2 optiuni sa il iei, cu:
1. Artificer Armour si Iron Halo si puterile psyhice:
FORCE DOOM si VORTEX OF DOOM
sau
2.Teminator Armour si puterile psyhice:
MIGHT OF THE ANCIENTS si GATE OF INFINITY

Sunt varza la fluff, deci nu am sa-l scriu eu.

Ar merge sa le dau numele: "Mepheus Sons"
W-(0/0)
L-(0/0)
D-(0/0)
played (0/?)
Reply With Quote
Vechi 24 noiembrie 2008, 22:44
Tom's Avatar
Tom Tom e offline
Member

Data inscrierii: mai 2008
Posturi: 98
Implicit

sau tiberium sons
Vechi 24 noiembrie 2008, 23:02
eFTy's Avatar
eFTy eFTy e offline
C H A O S

Data inscrierii: februarie 2007
Posturi: 1,854
Trimite mesaj via Yahoo la eFTy
Implicit

Sons of Morpheus?
Reply With Quote
Vechi 24 noiembrie 2008, 23:42
Thunderstruck's Avatar
Thunderstruck Thunderstruck e offline
Forum Scout

Data inscrierii: mai 2007
Posturi: 159
Trimite mesaj via Yahoo la Thunderstruck
Implicit

Citat:
Nu cred ca e numai asta, fiecare om are motivele lui personale, ca dovada o multime de armate de Ultramarines, care il foloseau pe Tigurius si la codex anterior.
Sunt convins ca unii schimba tabara doar ca sa folosesc un nou artificiu, care ii poate da sau nu, un avantaj.
ok, eu cand am zis ca toata lumea il folosea pe Tigurius inainte ma refeream la cei care participau la concursurile oficiale facute de GW. la ultimul GT daca te documentezi o sa vezi ca 99% din listele de SM il iau ca HQ pe Tigurius. de ce oare? oare toti jucatorii erau in limba dupa un sobolan de biblioteca care iti crapa capul cu mintea daca se enerveaza?
nu toti il foloseau pentru regulile sale, pentru ca la turneu se practica power-gaming. in meciurile amicale rar foarte rar il vedeai pe Tiggy defapt foarte rar vedeai vreun special char.

Citat:
Deci ca sa dau "flavor" de ordo xenos, codex wise, trebuie sa folosesc un command squad.
(Inquisitor lord, nu pot sa folosesc inca, dc nu este confirmat de la un codex nou de DH.)
Librarians si Chaplains nu pot sa folosesc totusi command squad-ul care am.
Si eu trebuie sa o folosesc, ca am sacrificat bani si modele pt ea, pluc ca imi da mai multe optiuni tactice!
Asa ca trebuie sa iau un Chapter master/Captain.
Avind Ultramarines Chapter master-ul ne-numit nu se poate. E Calgar ori nimic, cel putin dc respecti fluff-ul.
gresit, total gresit. chiar tu ai zis mai sus in postul tau ca 40k s-a inspirat din istorie, insa si mai important 40k este un joc istoric. nu inteleg de ce cineva nu isi poate face un fluff despre UM care sa fie cu sute de ani in fata timeline-ului dat de GW. in felu asta poti sa ai ca Chapter Master/Master of Sanctity/Epistolary pe oricine vrei tu.
daca faci miscarea asta nu arati nici un fel de lipsa de respect fata de fluffu-ul UM atat timp cat pastrazi spiritul eroic si codul de onoare al Chapterului.

Citat:
Ce optiuni mai am??
-Cassius ori Tigurius si un Chaplain sau un Librarian ne-numit.
-Si un captain ne-numit care reprezinta Uriel, ex-captain-ul din company IV care detin
-IV company a vazut mult rajboi cu tyranide si are fosti-membri de deathwatch,
(modele pictate normal dar cu mina colorata argintiu si insignia de deathwatch, care ramine pe ei pe viata si folositi ca simpli marines in armata).
-Veterans jumatate din ei sunt Tyranic war veterans, si jumate sternguard, cu mici conversii sa arate si ei astfel
(toti folositi cu reguli de sterguard si prefered enemy; tyranids)
-Plus command squad cu modele colorate ca acel din avatar-ul meu si echipate ca un command squad.
legandu-ma de ceea ce am zis mai sus daca plasezi actiunea cu ceva timp in fata timeline-ului poti avea propriul personaj in fruntea companiei a-4-a. nu inteleg de ce e necesar sa ai neapart un special character. flavourul armatei nu este dat doar de optiunea de HQ intrucat armata ta nu se limiteaza doar la atat. nu imi place sa ma dau pe mine ca exemplu dar lista mea de UM nu contine nici un special char si cred ca toata lumea care este activa pe acest forum si care joaca 40k iti poate confirma ca armata pe care o am este exact ceea ce reprezinta adica o forta a UM. fara special char fara nimic cheesy sau cu reguli noi. atat timp cat respecti organizarea unei companii conform fluffului, atat timp cat folosesti simbolurile specifice UM, acel chapter este UM.

Citat:
Cassius e numai bun de cc, nu avind dreptul de Reclussiah command squad ca inainte, inseamna ca trebuie atasat la o alta echipa assault, ca sa aiba un sens tactic, in joc.
Care e asta la armata mea? fast attack squads, cu jump packs!
Ce inseamna asta? Ca Cassius trebuie sa ia jump pack -> nu mai e Cassius, e un Chaplain ne-numit. Pt ca asa vrea codexul!
(oricum il schimb pack-ul cind joc impotriva tiranidelor )
Avind un Captain nenumit dc vreau sa iau command squad pictat in deathwatch
colors. (un fel de renegates, fideli lui Uriel pt fluff background)
Si Chaplain ne-numit. Singura varianta care mai am este Tigurius!!
Vrind nu vrind, eu care care nu aveam nici o legatura cu psyker fanatics si il tineam doar ca o alternativa,
sunt fortat sa folosesc Tigurius, la puncte mari, el fiind un caracter unic, se face automat leader-ul armatei mele!
(rant over)
nu te forteaza nimeni si nimic sa il folosesti la puncte mari pe Tigurius. Meciurile "mari" de 40k sunt pe la 2500 de puncte. la 3000 vorbim deja de Apocalypse si ne indepartam de subiect.
crede-ma ca nu este necesar sa iei un imba special char la puncte mari pentru asa numitele "avantaje tactice". mai bine mai bagi squaduri de tacticali, devies, assaults, termies, you name it. cu cat esti mai versatil cu compozita armatei cu atat ai un avantaj tactic mai mare. avand un HQ super puternic care poate sa moara de la o lovitura de str 8 sau mai mare nu te ajuta cu nimic. mai bine mai bagi 10-15 oameni care sunt mai rezistenti prin simplu fapt ca sunt mai multi.

Last edited by Thunderstruck; 26 martie 2009 at 17:48.
Reply With Quote
Vechi 25 noiembrie 2008, 00:04
Commisar Jack's Avatar
Commisar Jack Commisar Jack e offline
Patriotic Nigra

Data inscrierii: aprilie 2007
Posturi: 1,263
Trimite mesaj via Yahoo la Commisar Jack
Implicit

Nu nu, fara Tigurius = no optiuni tactice. TREBUIE SA EXISTA OPTIUNI TACTICE!

Srsly acum, ce a zis Pepi.

@Tom - you just like to throw paper bags at random now do ya?

@georgica - Sons of Obama?
Reply With Quote
Vechi 25 noiembrie 2008, 03:01
Apothecary's Avatar
Apothecary Apothecary e offline
Member

Data inscrierii: septembrie 2008
Posturi: 54
Implicit

Jack, dc te referi la mine:
Tigurius da si el optiuni tactice avind in vedere ca are voie la toate puteri magice, are si cc si antitank si teleport si short/medium range attacks.
Dar nu asta e problema si restrictia care ma supara, cind ma refer la optiuni tactice!
Eu as fi fost multumit cu un Chaplain/librarian simplu sa aiba dreptul la un command squad, pt ca command squad-ul este o unitate speciala, cu o un folos tactic dublu sau poate chiar multiplu, o well, se gaseste alternativa...mereu se gaseste.
E f frumos dc ai resurse nelimitate si detii inca un assault in rezerva, inca un troop, inca un heavy, inca un elites etc
Dar ca sa ai atitea extraoptiuni la un joc mare, iti trebuie inca o armata mica care sta in rezerva si nu poate fi folosita niciodata, in intregime.
Rezerva aceasta reprezinta si o suma de bani considerabila.
Cind o armata nu este deja terminata, e mai greu sa te gindesti la rezerve de acest gen. Si e mai logic sa te gindesti mai intii la eficacitatea unitatiilor care detii deja.
Tigurius nu reprezinta o problema serioasa pt ca e un singur model, care e ori Tigurius, ori un alt Librarian, cu o parte din puterile sale, dar mult mai ieftin si ai ocazie sa iti iei din rezerve, lipsa tactica care nu are fata de Tigurius.
Ex nu are Librarian might of ancients, iei un assault team in plus, cu diferenta de puncte, fata de un Librarian simplu
Dc nu are Machine curse, iei un devastator si asa mai departe...
Dar dc nu ai un assault si un devastator ca rezerva in armata ta??
Dc heavy care ai in rezerva, este echipat cu antitank si tu te lupti cu o armata de hordes? De ce sa nu folosesti Tigurius sau orice alta varianta potrivita?
Guilliman nu ar juca cu un handicap, intentional. De ce tu?
Si dc situatia (compozitia si natura armatei inamicului) mai cere inca o unitate decit cele care se permit??
De aceea insist eu la alegeri tactice... sper acum ca ai inteles mai bine la ce ma refer!
Pt unii, pregatirea corecta armatei, este o placere deosebita, poate la fel de importanta, ca si lupta in sine!! Indiferent de rezultatul ei...
O pregatire corecta, tot iti da o satisfactie!
Ca un general, datoria ta asta sa pregatesti armata corect si sa dai ordiniile corecte, restul e la voia soartei/zarului, cum ati spus si voi.
Deciziile tale, fata de resourse care ai, este prima ta datorie!
De aceea se numeste un joc de strategie, de aceea depinde cit de cit si de tine, mai mult decit la alte jocuri de tactica sau tehnica.
Dc iei doar trupe de baza indiferent de situatia, unde se afla aplicatia deciziilor tale in pregatirea armatei?? (tactica)
Dc folosesti unitatiile astea, corect si in scopul lor primar si in parametri care sunt eficienti, unde se afla aplicarea deciziilor tale pe teren? (tehnica)
Jocul acesta are f multe optiuni, e ff complex. De aceea este si mai complet si interesant decit alte. (gen table poate chiar si sah)
Un command squad plin de meltaguns si combos sau plin de powerfists si hammers. Poate sa ti da o extra unitate, specializata la un domeniu care nu ai rezerve disponibile in armata ta, respectiv heavy sau assault squad,
ori din motive financiare, ori din restrictii codexului! (ex 3 heavy squads)

pepy, multumesc pt timpul acordat, postul tau e f bine gindit si la obiect.
Un raspuns cu argumente, tocmai cea ce am vrut sa ascult!

Citat:
Original a fost postat de Thunderstruck Vezi Post
ok, eu cand am zis ca toata lumea il folosea pe Tigurius inainte ma refeream la cei care participau la concursurile oficiale facute de GW. la ultimul GT daca te documentezi o sa vezi ca 99% din listele de SM il iau ca HQ pe Tigurius. de ce oare? oare toti jucatorii erau in limba dupa un sobolan de biblioteca care iti crapa capul cu mintea daca se enerveaza?
nu toti il foloseau pentru regulile sale, pentru ca la turneu se practica power-gaming. in meciurile amicale rar foarte rar il vedeai pe Tiggy defapt foarte rar vedeai vreun special char.
Interesant si eu credeam ca te referai la forumurile...(nu numai al nostru)
Jocul la un asemenea nivel are multe reguli, scrise si nescrise, nu mai este hobby-ul cum il percep eu. Din pacate totusi asa se practica si la ai mei. Si pot sa spun ca este un motiv care m-a tinut departe de joc f mult timp!
Ma bucur ca suntem in aceeasi pagina!

Citat:
gresit, total gresit. chiar tu ai zis mai sus in postul tau ca 40k s-a inspirat din istorie, insa si mai important 40k este un joc istoric. nu inteleg de ce cineva nu isi poate face un fluff despre UM care sa fie cu sute de ani in fata timeline-ului dat de GW. in felu asta poti sa ai ca Chapter Master/Master of Sanctity/Epistolary pe oricine vrei tu.
daca faci miscarea asta nu arati nici un fel de lipsa de respect fata de fluffu-ul UM atat timp cat pastrazi spiritul eroic si codul de honoare al Chapterului.
Da si eu m-am gindit la asta, din ce am citit pe forumurile, in general se practica.
Am mers atit de departe, incit sa notez si niste numele fapte importante.
Dar jucatorii care cunosc m-au afectat si m-au indrumat spre calea celalta.
Joaca si se gindesc cu o regula; gen de totul este, ce pare sa fie.
Un lucru care se aplica mai peste tot.
Dc ei folosesc caracterele de zi, vor accepta fluff-ul meu propriu?
Pot sa folosesc un caracter de la un alt timeline decit adversarii mei?
Dc am voie, nu se pune problema, dar pt unii poate este o problema si eu trebuie sa vin cu o alternativa! Nu am curajul sa contrazic cei care joaca un deceniu si sa ii prezint regurile mele. Eu in general am o toleranta mare si sunt de acord cu orice situatie, nu vreau sa aduc eu probleme si ireguralitati! Vreau sa fiu asigurat codex si fluff wise.
Tigurius face parte din codexul respectiv si dc ocazia il necesita, o armata completa, ar trebui sa il tine in dispozitie.
Asta e una si alta sa faci un abuz de el si sa ti construiesti armata in jurul abilitatiilor lui.

Citat:
legandu-ma de ceea ce am zis mai sus daca plasezi actiunea cu ceva timp in fata timeline-ului poti avea propriul personaj in fruntea companiei a-4-a. nu inteleg de ce e necesar sa ai neapart un special character. flavourul armatei nu este dat doar de optiunea de HQ intrucat armata ta nu se limiteaza doar la atat. nu imi place sa ma dau pe mine ca exemplu dar lista mea de UM nu contine nici un special char si cred ca toata lumea care este activa pe acest forum si care joaca 40k iti poate confirma ca armata pe care o am este exact ceea ce reprezinta adica o forta a UM. fara special char fara nimic cheesy sau cu reguli noi. atat timp cat respecti organizarea unei companii conform fluffului, atat timp cat folosesti simbolurile specifice UM, acel chapter este UM.
Pei, asta este si esenta jocului!
Nu am zis eu ca trebuie neaparat sa conduca un erou special.
(totusi trebuie sa respect faptul ca pt unii asa e, pt diverse motive)
Am zis doar ca trebuie sa fie disponibil dc e cazul. In rest si cei care numesc eu din numele cunoscute de ex Captain Uriel sau Inquisitor Cryptmann ii folosesc fara reguli speciale in joc. Poarta doar un nume care se regaseste in fluff.
Ca sa da un flavour epic si atit.

Citat:
nu te forteaza nimeni si nimic sa il folosesti la puncte mari pe Tigurius. Meciurile "mari" de 40k sunt pe la 2500 de puncte. la 3000 vorbim deja de Apocalypse si ne indepartam de subiect.
crede-ma ca nu este necesar sa iei un imba special char la puncte mari pentru asa numitele "avantaje tactice". mai bine mai bagi squaduri de tacticali, devies, assaults, termies, you name it. cu cat esti mai versatil cu compozita armatei cu atat ai un avantaj tactic mai mare. avand un HQ super puternic care poate sa moara de la o lovitura de str 8 sau mai mare nu te ajuta cu nimic. mai bine mai bagi 10-15 oameni care sunt mai rezistenti prin simplu fapt ca sunt mai multi.
De acord, daca ai posibilitatea aceasta, risci mai putin si cind pierzi o unitate, pierzi doar o optiune tactica. Plus ca jocul pare mai mare, mai complex si posibil sa implica si mai multa tactica! Trebuie totusi sa ajungi un jucator complet si mai dureaza pina ajung eu acolo...
Vechi 25 noiembrie 2008, 11:11
Tom's Avatar
Tom Tom e offline
Member

Data inscrierii: mai 2008
Posturi: 98
Implicit

@ comisar: nu, sunt doar ontopic
Vechi 25 noiembrie 2008, 22:51
Senior Member

Implicit

Ramane "Sons of Mepheus", va rog, fara off-topic. Nu stiu ce fluff sa pun.
W-(0/0)
L-(0/0)
D-(0/0)
played (0/?)
Reply With Quote
Vechi 01 decembrie 2008, 21:54
Senior Member

Implicit

Am pictat deja cativa, poze imediat ce imi va imprumuta mama aparatul de facut niste chestii denumite "POZE"
W-(0/0)
L-(0/0)
D-(0/0)
played (0/?)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Moduri de Afisare

Reguli de Postare