Games Workshop Evenimente Parteneri Comunitate Locatii {LANG_CONTACT}
Games Workshop

Vechi 05 februarie 2012, 20:54
eFTy's Avatar
eFTy eFTy e offline
C H A O S

Data inscrierii: februarie 2007
Posturi: 1,854
Trimite mesaj via Yahoo la eFTy
Implicit

+2/3 sau +1 inseamna ca aparatul iti sugereaza c-ar fi supra-expus cu 2/3 sau un "pas" intreg. Nu lua in seama asta cand faci pozele.

Super Macro ai cumva? Daca nu, incearca sa departezi nitel aparatul si sa folosesti focalizare manuala.

Pentru expunere, iti sugerez sa incerci sa faci astfel: sub modele, pune o foaie alba de hartie. In spatele modelelor, alta foaie alba de hartie. Mareste expunerea pana cand nu se va face distinctie intre cele 2 foi. Apoi vezi cum ies modelele. Eventual scazi ulterior cu un pas, doua expunerea. Eu asa fac si imi ies bine chiar si doar cu lumina lustrei (deh, cateva secunde expunere totusi).

D-asemenea, nu uita White Point-u. Daca nu merge reglat manual (cea mai buna optiune in general) gaseste unu cat mai apropiat de tipu luminii din jur.

In final ar trebui sa poti face poze cel putin decente fara sa le treci apoi prin photoshop (si apropo, recomand Lightroom pentru prelucrat seturi de poze)
Reply With Quote
Vechi 05 februarie 2012, 21:48
Niraco Niraco e offline
I like wet girls

Data inscrierii: decembrie 2008
Posturi: 2,482
Implicit

plus lumina cat cuprinde. cu cat ai lumina ambientala mai multa cu atat nu au nevoie de expunere suplimentara
Vechi 05 februarie 2012, 22:22
eFTy's Avatar
eFTy eFTy e offline
C H A O S

Data inscrierii: februarie 2007
Posturi: 1,854
Trimite mesaj via Yahoo la eFTy
Implicit

Nu neaparat. Mai ales daca vine de la surse multiple de feluri diferite, mai rau iti distruge culorile. Mai bine o singura lumina si un calibraj bun inainte, cu expunere cat cuprinde. Cand pozezi 2 miniaturi poti lasa aparatul pe masa cu un timer de cateva secunde si nu vei avea probleme, chit ca pui expunere de 10 secunde...

Cele mai bune poze cu miniaturi mi-au iesit noaptea, fara veioza aditionala.
Reply With Quote
Vechi 06 februarie 2012, 09:05
Anomandaris's Avatar
Anomandaris Anomandaris e offline
Senior Member

Data inscrierii: octombrie 2008
Posturi: 486
Implicit

Citat:
Original a fost postat de eFTy Vezi Post
+2/3 sau +1 inseamna ca aparatul iti sugereaza c-ar fi supra-expus cu 2/3 sau un "pas" intreg. Nu lua in seama asta cand faci pozele.

Super Macro ai cumva? Daca nu, incearca sa departezi nitel aparatul si sa folosesti focalizare manuala.

Pentru expunere, iti sugerez sa incerci sa faci astfel: sub modele, pune o foaie alba de hartie. In spatele modelelor, alta foaie alba de hartie. Mareste expunerea pana cand nu se va face distinctie intre cele 2 foi. Apoi vezi cum ies modelele. Eventual scazi ulterior cu un pas, doua expunerea. Eu asa fac si imi ies bine chiar si doar cu lumina lustrei (deh, cateva secunde expunere totusi).

D-asemenea, nu uita White Point-u. Daca nu merge reglat manual (cea mai buna optiune in general) gaseste unu cat mai apropiat de tipu luminii din jur.

In final ar trebui sa poti face poze cel putin decente fara sa le treci apoi prin photoshop (si apropo, recomand Lightroom pentru prelucrat seturi de poze)
Mersi mult, cred ca e mai bine acum. Ca un bonus, mi-am amintit ca nu am pus poze cu Sigismund pana acum.
Attached Images
File Type: jpg 1.jpg‎ (196.3 KB, 20 views)
File Type: jpg 3.jpg‎ (189.0 KB, 20 views)
File Type: jpg 2.jpg‎ (134.8 KB, 19 views)
Reply With Quote
Vechi 06 februarie 2012, 10:26
Niraco Niraco e offline
I like wet girls

Implicit

e da .. asta e altceva
Vechi 15 februarie 2012, 13:02
Niraco Niraco e offline
I like wet girls

Implicit

Vechi 15 februarie 2012, 13:14
negru_the_one's Avatar
negru_the_one negru_the_one e offline
Plague troll

Data inscrierii: octombrie 2011
Posturi: 496
Implicit

Sunt facuti la marele stil.
Vechi 15 februarie 2012, 14:03
laudarkul's Avatar
laudarkul laudarkul e offline
Senior Member

Data inscrierii: iulie 2007
Posturi: 1,243
Implicit

Cum poa' sa arate :O..........
Vechi 16 februarie 2012, 11:15
Niraco Niraco e offline
I like wet girls

Implicit

am pus poza pentru ca in ideea mea de IF cam asa trebuie sa arate galbenul. E foarte apropiat de ultima poza a lui Octav. din pozele de mai jos insa vedem si importanta contrastului in paleta de culori. Parerea ea e ca asta ii trebuie lui octav sa treaca de la miniaturi frumoase la aawesoooome.
Vechi 17 februarie 2012, 08:51
Etherdrinker's Avatar
Etherdrinker Etherdrinker e offline
Senior Member

Data inscrierii: aprilie 2010
Posturi: 441
Implicit

Nu e vorba numai de galben aici. Nu e sufiecient sa ii faci galbeni ca sa fie Imperial Fists.

Echipa Romaniei la Mondiale, cand s-au penibilizat vopsindu-se cu galben in cap, sigur nu erau IF

E si ceva shading pe acolo prin poza lui Niraco. Din cate am studiat pozele pe GW, nu cred ca e vorba de un wash clasic, gen Devlan sau Sepia. Eu bag mana in foc ca modelele astea au fost lucrate si cu ulei / oil.

Deci, pentru Octav, o recomandare, daca esti prin Romania. Te duci la Hanul cu Tei, la magazinele de hobby de acolosi iei:

1. Burnt Umber (de la Winsor & Newton) - Water Mixable Oil Colour
2. White Spirit (vine la o sticluta)

Se amesteca un varf de pensula de Burn Umber cu White Spirit, cam o lingura mare de bucatarie. Se freaca si se mixeaza pana se ajunge la consistenta unui wash. E vorba de un minut de amestecat.

Cu 'washul" rezultat, dai pe galbenul tau (dai ca wash). O sa vezi o diferenta enorma in calitate modelului.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Moduri de Afisare

Reguli de Postare