|

13 septembrie 2011, 15:48
|
|
Junior Member
|
|
Data inscrierii: noiembrie 2009
Posturi: 22
|
|
Help request
Salut baieti si fete, care sunteti pe acolo. Desi tot cochetez cu ideea de a intra in universul Warhammer Fantasy (si da recunosc imi plac mai mult sabii, vraji si monstrii decat tanculete, pusti si avioane), nu prea am idee ce armata sa-mi aleg. Sunt cateva care ma atrag, deoarece au ce imi place si anume:
1) Magie
2) Close Combat
3) Jucarii de razbel & Monsters
Shootingul daca este e bine-venit, daca nu, ne descurcam si fara.
Din lista de 15 Armate (cred) am ramas cu Skaven (au Magie buna, close combat average dar au Jucarii de razbel si vreo 1-2 monstri), Lizardmen (magie buna, close combat bun, monstri), Beastmen (Magie decenta, average CC, ceva monstri) si Tomb Kings (Magie bunicica, close combat existent dar au monstrii care imi plac la nebunie).
Nu m-am uitat nici la elves, si am exclus Warriors of Chaos ca e lume care ii joaca pe aici. Vampirii au ce am mentionat mai sus, imi plac dar..dar alea sunt cele care sincer ma atrag.
|

13 septembrie 2011, 15:56
|
|
I like wet girls
|
|
Data inscrierii: decembrie 2008
Posturi: 2,482
|
|
care e intrebarea?
|

13 septembrie 2011, 16:18
|
|
Junior Member
|
|
|
|
Ce recomandati pentru un newbie dintre armatele respective era intrebarea... my bad.
|

13 septembrie 2011, 17:12
|
 |
Dwarf
|
|
Data inscrierii: ianuarie 2008
Posturi: 476
|
|
Din scurta experienta pe care am acumulat-o cu editia a 8-a, cu toate ca am renntat la Warhammer Fantasy acum un an si jumatate, pot sa imi dau seama cu oarecare usurinta ca o armata recomandata pentru incepator este skaven.
Necesita putin mai multa atentie cand incerci sa o construieti, dar odata ce ai completat-o, tactica e destul de usoara. Mergi inainte, tragi, si dupa ce intri la contact, mai ales cu monstrii pe care ii ai la dispozitie, treci prinn orice :P
Multa bafta si distractie faina!

13 septembrie 2011, 17:30
|
 |
C H A O S
|
|
Data inscrierii: februarie 2007
Posturi: 1,854
|
|
Skaven - cam cea mai puternica din cele 4 variante alese de tine. Magia nu este stelara, e doar utilitara (cu ocazionalul spectacol al vrajii a 13-a). Nu sunt nemaipomeniti in combat (cu exceptia abominatiei) dar sunt multi, multi, multi. Intotdeauna au fost o armata care exceleaza in mana unui bun tactician. Iar abominatia e literalmente abominabila. Au elemente riscante insa, unde in functie de zar te poti trezi cu diverse dezastre pe cap, sau poti oblitera inamicul. Ai nevoie de foarte multe modele insa, te vor ustura la buzunar.
Lizardmen - Slann-ul e unu din cei mai buni magi din joc. Sunt rezistenti in combat, au shooting bun prin skinks si salamandre (nu destul cat sa oblitereze armate intregi cum fac dark elfii, dar suficient), stegadonii sunt buni dar nu la nivelul abominatiei. O armata pe care te poti baza in general insa, cu lore of life, cold blood, etc.
Beastmen - destul de buni in combat, dar nu din cale afara de tari. Sufera la psihologie. Magia e ok, dar nu nemaipomenita. Au monstri variati dar scumpi. De ales daca iti plac in mod special modelele (alea care sunt, ca multi dintre monstri inca nu au model).
Tomb Kings - au magie destul de buna doar cu anumite modele pe masa (lich high priest, casket, gigantu care da zaruri bonus). In lupta nu stralucesc prea tare, pot fi cel mult decenti, mai ales acum ca au pierdut abilitatea de a sarja pe tura de magie. Au shooting bun in schimb. Monstrii arata misto dar sufera contra armate gen Lizardmen (poison ii rupe). O armata de ales mai mult pentru fluff si aspect decat pentru puterea competitiva.
Ultimele doua sunt armate mai noi, nu vor avea cartile schimbate prea curand. Primele doua sunt insa mai puternice. Dar nu sutn de acord cu Durin. Skavenii ca sa fie cu adevarat buni trebuie jucati cu cap. Lizardmen sunt nitel mai iertatori din punctul asta de vedere (toughness mai mare, psihologie stabila, sanse mai mici sa iti explodeze propriile trupe).
Bonus, s-ar putea ca Narcis sa fie dispus sa renunte la propria hoarda de soparloi, daca te intereseaza o armta obtinuta rapid si usor - vezi la magazin. Ignora-i plansetele insa, mereu zice ca Lizardmen sunt praf.
|

13 septembrie 2011, 18:18
|
|
I like wet girls
|
|
Data inscrierii: decembrie 2008
Posturi: 2,482
|
|
La fantasy unde discrepantele de echilibru sunt mai mari si unde meciurile sut de fun eu iti recomand o armata care sa iti placa ca stil de joc (vezi postul lui Efty) dar si ca lore/look/modele.
|

13 septembrie 2011, 20:10
|
 |
Senior Member
|
|
Data inscrierii: aprilie 2010
Posturi: 441
|
|
Ar mai fi o chestiune, as a side note.
Tu vrei sa iti pictezi armata sau nu ai nicio problema sa joci cu ea si ne-? Daca esti genul care vrea sa faca lucrurile pana la capat, nu cu jumatati de masura si te bate gandul sa iti pictezi modele, Skaven si Tomb Kings nu sunt tocmai cea mai inspirata alegere
Eu am armata si de Skaven si de Tomb Kings si deja imi cam joaca un ochi in cap. Vei avea foarte multe modele de achizitionat si de PICTAT. Frustrating...
Pe de alta parte, take a look at the new Ogres. Cu doar 10-15 modele ai armata de 1000 de puncte! Eu as recomanda Ogre pentru incepatori, plus ca e si rulebookul nou, etc, etc.
|

13 septembrie 2011, 21:08
|
 |
Fabricator General
|
|
Data inscrierii: martie 2007
Posturi: 853
|
|
Te-ai uitat pe Warriors of Chaos ? Au CC de zei (daca ajung acolo) si acees la magia cul si OMFG BORKEN. Plus au si ceva monstrisori (gen tun care te bate in combat).
Singura chestie e ca observ o axare pe "small and elite" al armatelor (si prin small and elite ma refer la 2 unitati care rup cap cu 2 mosntri dupa ele si eroi de zile mari).

13 septembrie 2011, 21:24
|
|
Junior Member
|
|
|
|
Mai baieti, multumesc pt. interventii.
Ideea e relativ simpla: Vreau sa ma distrez cu armata, si da vreau sa-i pictez fireste. Prin distractie e ceva de genul, Squeek si Neek sunt o echipa de Warpfire Thrower sau Ratling Gun. La un moment dat se strica ceva, le bubuie arma in fata sau isi impusca propria unitate de nu se vad...Aici am folosit Skaven ca exemplu.
Nici ideea de Skinks cu Kroxigors nu imi displace. Soparlute mici cu 3 handralai din aia mari care rup tot.
Warriors of Chaos - par a fi OK, nu vad nimic rau la ei
|

16 septembrie 2011, 14:58
|
|
Junior Member
|
|
|
|
Citat:
Original a fost postat de Swordwind
Mai baieti, multumesc pt. interventii.
Ideea e relativ simpla: Vreau sa ma distrez cu armata, si da vreau sa-i pictez fireste. Prin distractie e ceva de genul, Squeek si Neek sunt o echipa de Warpfire Thrower sau Ratling Gun. La un moment dat se strica ceva, le bubuie arma in fata sau isi impusca propria unitate de nu se vad...Aici am folosit Skaven ca exemplu.
Nici ideea de Skinks cu Kroxigors nu imi displace. Soparlute mici cu 3 handralai din aia mari care rup tot.
Warriors of Chaos - par a fi OK, nu vad nimic rau la ei 
|
Am apucat sa citesc Army-Book-ul de Warriors of Chaos. Impresionant ce au Nordicii. Pe langa cele 4 Scoli de Magie standard au si Scoli pt. fiecare zeu cu exceptia lui Khorne.
Chaos Sorc-ul cu Chaos Armor si stats de Space Marine e chiar rezistent. O sa las soriceii pentru o investitie de viitor. Dupa ce am citit background-ul armatei m-am gandit la ceva tematic bazat pe Hoarde de Marauderi cu suport din partea baietilor in Chaos Armor, Cavaleri si 1-2 monstruleti condusi de un Sorcerer Lord.... Asta asa in linii mari.
|
| Thread Tools |
|
|
| Moduri de Afisare |
Mod Liniar
|
Reguli de Postare
|