OK, incursiunea mea in zona Warhammer Fantasy face 2 ani in cateva zile.
In toata perioada asta, interesul meu pentru Warhammer Fantasy s-a limitat la cumparat, modelat, pictat cateva mii de ore, citit tone de carti (principala mea pasiune / obsesie), lucrat la doua mese, una pentru Fantasy si una pentru 40K si cam atat. "Cam atat", in sensul ca nu am vrut sa ma apuc de invatat si jucat, inainte sa am cel putin doua armate pictate si nu inainte de a absorbi integral tot ce inseamna fluff si Warhammer fiction, atat Fantasy cat si 40K. De altfel in ultima jumatate de an m-am orientat exclusiv pe achizitionarea de volume / books Black Library, inclusiv editiile deluxe / limited edition, publicate in ultimii 10 ani si care acum evident ca sunt OOP.
In maxim o saptamana termin de pictat a doua armata de Fantasy: Skaven. Armatele pictate pana acum: Death Korps of Krieg si Empire. Cum imi vine noul aparat foto saptamana asta, o sa pun poze cu toate trei armatele.
In alta ordine de idei, legatura mea cu JOCUL este aproape nula. Sure, am jucat de vreo doua ori cu Dan, la magazin, si desi amintirea momentului este inca vie, nu pot spune ca am vreo treaba cu jocul. Stiu cum decurge un joc, care sunt pasii si fazele, cum calculez combat resolution, toate treburile legate de magic phase si chestiile gen psychology and so on. Stiu cum se joaca, dar mai mult pe hartie. Obisnuiesc sa adorm cu ditamai editia deluxe Warhammer Fantasy, just for the fun of it. Imi place sa o citesc, sa imi fixez in minte toate detaliile, astfel incat sa le am mereu proaspte. Si totusi... Sunt convins ca daca m-ar pune cineva sa fac o lista de armata sau sa joc efectiv, m-as pierde una doua.
Prin urmare am deschis thread-ul asta, in ideea ca intrebari si situatii mai noob decat acestea care vor urma aici nu se poate.
O sa incep cu doua chestiuni la ordinea zilei.
Primo: what za fuck is wrong with piple? Tocmai ce mi-am comandat Vermin Lord de la Bane Beasts (scuze, Scar-Scath, daca vreti), excitat la culme ca in sfarsit, fuck, in sfarsit a aparut un model worthy of a Vermin Lord.
http://banelegions.maelstromgames.co.uk/?tag=bnb-006
Dupa cateva cautari am aflat insa un lucru de care nu eram constient. Vermin Lorzii sunt interzisi in joc, dupa noua editia. Huh?! Why? Exista vreun motiv oficial pentru nerozia asta? Si doi: inteleg ca nu este legal sa includ un Vermin Lord intr-o armata dar banuiesc ca la magazin pot juca cu Vermin-ul, nu? Nu exista greturi cu privire la asta? Sau ieste? Chiar as vrea sa vad cum se prezinta in joc, de fapt ma obsedeaza ideea de a avea un VL in lista mea.
A doua chestiune. Prima mea lista de Warhammer Fantasy. Cu exceptia VL-ului care inca nu este pictat, restul sunt. In alta ordine de idei, lista asta reflecta piesele Skaven pe care le am pictate deja. Sunt curios cat de reala si poate viabila este o asemenea lista.
30 Clan Rats x 4 Pt, Standard, Musician [4 + 8 Pt] + Weapon Team [Warpfire Thrower x 70 Pt] = 202 Pt
20 Stormvermin x 7 Pt, Standard, Musician [5 + 10 Pt] + Weapon Team [Poison Wind Mortar x 65 Pt] = 220 Pt
4 Rat Ogres x 40 Pt = 160 Pt
2 Packmasters x 8 Pt = 16 Pt
20 Plague Monks x 7 Pt, Standard, Musician [5 + 10 Pt] = 155 Pt
Plagueclaw Catapult x 100 Pt
Vermin Lord x 500 Pt
Hell Pit Abomination x 250 Pt
Total: 1603 Puncte
Nu am invatat inca procentajele de care trebuie sa tin cont atunci cand imi fac o lista. Stiu ca este o treaba relativ simpla dar am refuzat pana acum sa invat noile reguli legate de treaba asta. Asa ca, habar n-am daca lista de mai sus este sau nu legitima, minus Vermin Lord care am inteles ca nu este legal dar pe care ma incapatanez sa il bag in prima mea lista de Warhammer, no matter what.
So, that's it for the start.