Games Workshop Evenimente Parteneri Comunitate Locatii {LANG_CONTACT}
Games Workshop

Vechi 22 ianuarie 2012, 22:10
Etherdrinker's Avatar
Etherdrinker Etherdrinker e offline
Senior Member

Data inscrierii: aprilie 2010
Posturi: 441
Implicit Death Guard: Fluff Issue

Am o problema cu niscavai fluff.

Am primit saptamana trecuta:

5 Renegade Ogryn Berserks (http://www.forgeworld.co.uk/Warhamme...ITH-DRILL.html)
Ogryn Beast Handler (http://www.forgeworld.co.uk/Warhamme...T-HANDLER.html)
Minotaur Artillery Tank (http://www.forgeworld.co.uk/Warhamme...LERY-TANK.html)
si Hell Blade Chaos Fighter (http://www.forgeworld.co.uk/Warhamme...S-FIGHTER.html)

Treaba e ca nu ma intereseaza in momentul de fata sa imi fac armata de Renegades. Am inceput armata de Death Guard, treaba merge excelent cu pictatul pana acum, se pare ca o sa fie prima mea armata pictata la 2500 de puncte.

Ei, chestiunea e ca nu prea stiu cum (daca?!) as putea sa folosesc modelele de mai sus intr-o armata / lista Death Guard 100%.

Sunt blank cu fluff-ul de cateva zile, nu ma pot concentra deloc, nu pot gasi metode prin care sa integrez modelele astea in Death Guard.

Aveti ceva solutii? Ogryn Berserkers? Cum ma'sa sa ii fluff-ez pentru Death Guard? Ce sa zic ca sunt?

Lol.
Reply With Quote
Vechi 22 ianuarie 2012, 23:47
meatball's Avatar
meatball meatball e offline
Senior Member

Data inscrierii: decembrie 2009
Posturi: 124
Implicit

Poti sa ii folosesti drept plaguebearers care au posedat niste ogryni adica Summoned Lesser Deamons sau Chaos Spawn (care poate fi orice atata timp cat e hidos ). Pana la urma, daca e bubos si purulent isi gaseste locul in casa primitoare a lui Papa Nurgle si evident intr-o armata de Death Guard care foloseste in mod frecvent plaguebearers, nurglings si alte scarbosenii.
Reply With Quote
Vechi 23 ianuarie 2012, 00:53
eFTy's Avatar
eFTy eFTy e offline
C H A O S

Data inscrierii: februarie 2007
Posturi: 1,854
Trimite mesaj via Yahoo la eFTy
Implicit

Da, e o chestiune spionasa momentan multumita ultimului codex csm.

Practic, Death Guard = daemon prince/lord/sorcerer of Nurgle (in power armour oricare) + plague marines + marines cu mark of Nurgle + demoni de Nurgle. Codexul prin generic lesser & greater daemons din lsita permite utilizarea de plague bearers si great unclean one, nurglins si plague beasts (sau beasts of Nurgle) fiind mai greu (a se citi imposibil) de integrat intr-o lista legala.

DAR!

Si e un dar destu lde complicat. 1) urmeaza sa iasa in maxim un an Codex Chaos Legions. 2) exista mereu regula de counts-as (din pacate, idiotii de Thorpe si Cavatore au bazat un codex intreg pe acesta regula).

Asta iseamna ca in principiu ar trebui sa fci modelele cum iti plac tie mai mult. Literalmente, fa ce-ti pofeste inima. Apoi Problema se va rezuma la a gasi unitati in codex care sa se potriveasca, cat de cat, ca reguli cu modelele tale. Gen Minotauru ala ar merge oarecum pe post de Vindicator in codex CSM. Ogrynii pe post de spawns.

Cu Hell Blade-u e nitel pai spinoasa treaba. Ala nu prea il poti potrivi cu regulile obisnuite, asa ca mai simplu ar fi sa iti aranjezi meciurile cu oponentul la modu "stii, vreau sa joc cu Hell Blade, cu regulile din IA. E OK?" - daca oponentu zice da, nu ai nici o problema. Daca zice nu, fuck him and play someone else.

Iar aceasta ultima abordare poate fi aplicata pana la urma tuturor modelelor. Din ce mi-am dat seama ai o groaza de modele de la FW. Fa mai bine o lista de 1500/1750/1850/2000 care sa includa modelele cu care vrei sa joci, si apoi vorbeste cu oameni la modu "uite vreau sa joc cu astia, asa si asa". Mai putin in cazu in care cineva vrea sa joace pregatire pentru ETC sau alt turneu, nu vad de ce te-ar refuza. Cat timp iti stii regulile armatei, bineinteles.

Nota: Ar trebui adaugat - ca fluff, foarte des, CSM, de cam orice fel, lupta cu asistenta fie din partea unor trupe de sclavi, a regimenteleor de garda tradatoare, a demonilor sau tot felu de alti mercenari (inclusiv xenos, si nu ma refer numai la orci). Aceasta stare de 'cooperare' se aplica inclusiv Death Guard. Deci cat timp unitatile pe care vrei sa le folosesti sunt aliniate catre Nurgle - go to town and enjoy!

Last edited by eFTy; 23 ianuarie 2012 at 01:09.
Reply With Quote
Vechi 23 ianuarie 2012, 14:32
Etherdrinker's Avatar
Senior Member

Implicit

Efty, going beyond the call of duty! Multam mult. Si tie Meat.

Evident, dilema mea consta in a potrivi cat de cat modelele mentionate in raport cu fluff-ul oficial. Noaptea trecuta am tot luat la mana diverse carti de prin biblioteca, codexuri mai vechi, doar doar 'oi gasi pe undeva mentionati Ogryn Berserkeri pe post de soldiers intr-o armata Death Guard. No such luck.

Deci, din punct de vedere oficial al fluff-ului Death Guard, ala cat e, nu prea ai cum sa ii bagi pe Ogryns.

Eu stiu ca pot sa joc cu ei; ca ii pot introduce fara problema in armata mea de Death Guard si sa zic ca sunt "spawns" dar... Nu stiu, n-are farmec. Problema era sa fac treaba asta intr-un mod cat mai oficial. Ceea ce nu se poate. Doar daca nu ma pun sa scriu eu fluff pentru ei

Codex Chaos Legions? Oh my, so sweet!
Reply With Quote
Vechi 23 ianuarie 2012, 15:17
eFTy's Avatar
eFTy eFTy e offline
C H A O S

Data inscrierii: februarie 2007
Posturi: 1,854
Trimite mesaj via Yahoo la eFTy
Implicit

Pai na, orgyn berserkers nici nu existau pana la aparitia Siege of Vraks. Exista conceptul de traitor guard (vezi Lost and Damned din Eye of Terror), dar nu era atat de dezvoltat. In schimb in Soul Drinkers, in prima carte, armata de sclavi a unui print de Nurgle (Vemeth) era condusa de un mutant care era in principiu un om supra-musculos, dar fara piele.

Ca solutie, acopera-ti ogrynii cu bube si mutatii si vor merge bine ca parte dintr-o armata de Nurgle.
Reply With Quote
Vechi 23 ianuarie 2012, 20:31
Shinobi's Avatar
Shinobi Shinobi e offline
Senior Member

Posturi: 327
Trimite mesaj via Yahoo la Shinobi
Implicit

Poti incerca sa atasezi diverse arme pe membre si sa iasa un fel de Nurgle Obliterators?
Reply With Quote
Vechi 23 ianuarie 2012, 20:40
Etherdrinker's Avatar
Senior Member

Implicit

Hmm, that's a good idea actually. Nice one, Shinobi
Reply With Quote
Vechi 23 ianuarie 2012, 20:42
Shinobi's Avatar
Senior Member

Implicit

Happy 2 help! Mi-a venit dupa ce am vazut un tip care a facut Grotesques de Dark Eldari din Ogres de Fantasy + Talos Pain Engine bits.
Reply With Quote
Vechi 23 ianuarie 2012, 21:16
negru_the_one's Avatar
negru_the_one negru_the_one e offline
Plague troll

Data inscrierii: octombrie 2011
Posturi: 496
Implicit

Nu vreau sa fiu hater ( mai ales la Nurgle stuff <3 ) dar nu mi se pare foarte tenanta ideea de conversie , in locul tau i-as lasa asa cum sunt si ii joci pe post de plaguebearers.
Minotaurul poate fi folosit pe post de vindicator , vindicatoarele sunt foarte bune.
Este posibil sa faci Oblierators din Renegates dar sansa sa iasa e mica.
Back to the drawing board :P
Vechi 23 ianuarie 2012, 21:23
Shinobi's Avatar
Senior Member

Implicit

Mentionez ca:

-Mutant Plague Ogryns sunt mari,sunt pe baza de terminatori
-oblitzii sunt ceva mai inalti/grasi decat un infanterist tipic,si pe baza de terminator
-renegade militias sunt guardsmen-sized,pe base de normal,small infantry
-plaguebearers sunt pe baze mici de infanterie obisnuita...so..
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Moduri de Afisare

Reguli de Postare