Nici nu stiu cum sa incep....ma simt si putin unwelcome here....dar na......macar de s-ar citi acest post, as fi fericit
In primul rand, La Multi Ani tuturor
Bun. Am vrut enorm ca hobby gaming-ul sa imi ocupe timpul irosit aiurea. Timp bun. Timp in care sa fiu productiv, creativ si sa pot sa am discutii despre hobby gaming cu restul impatimitilor.
Lumea de aici s-a aplatizat, pasiunea e pe aici pe acolo, mai de recent vezi un Narcis impatimit cu Warmachine sau un Dan cu Ancients. Ne-am dat la fund rau de tot si aici...sunt...in mare parte....arhitectul pentru multe chestii urate petrecute la magazin, chestii caror unor oameni implicati si seriosi ca Niraco, Blake etc. nu prea le suporta. Pentru asta, imi pare foarte rau ca am putut provoca asemenea daune......inconstient am declansat o asa zisa moda care si-a avut mica contributie in declinul calitatii a acestei comunitati.
N-am mai dat pe la magazin din cauza serviciului, dar nici nu prea mi s-au mai dat motive pentru a reveni serios si pentru a imi oferi un imbold in a face ceva calumea pentru magazin. Rundown goes down here.
Magazinul
De fiecare data cand am venit si am vazut mizeria de pe acolo, fiind si o persoana ceva mai impulsiva, am turbat si am facut pe acolo ca toti dracii.......m-am si oferit personal sa fac curat eu singur pe acolo. Bogdan, stii foarte bine.
Nu mai repet ce s-a spus deja, Blake a dat multe pointere in ceea ce priveste dezordinea, haosul si lehamitea pentru a imbunatati peisajul.
Comunitatea
Tolerat mai mult, decat acceptat, personal, simt ca aici la Hobby Games, de multe ori, e un club doar pentru anumiti prieteni, unde nu pot toti sa fie prieteni. Am incercat si eu pe la inceput (cum am putut) sa ii mai zic unui cunoscut "bai, uite, Hobby Games, Warhammer, nice stuff, foarte tare, vino pe acolo"...m-am oprit de ceva timp sa mai fac asa ceva.
De ce? Hobby gaming-ul in general e un sistem in care numai a select few can enjoy it's perks. Nu e DELOC asa.
In fine, cut to the chase.
Nu am contribuit cu nimic util aici si de multe ori intr-o vreme, am vorbit impotriva acestui magazin. In secret, chiar si de fata cu cei care totusi fac multe pentru a tine magazinul in viata, chiar si de fata cu noii veniti.
De ce am avut o vreme in care am vorbit impotriva magazinului?
E lipsa de pasiune, lipsa de intelegere si in general mandria tuturor, cat si cea personala. Il inteleg pe Bogdan ca i s-a acrit la cate prostii a trebuit sa suporte pentru acest magazin si cate sfori a trebuit sa traga sa incerce sa extinda hobby-ul, dar nu inteleg cum de altora le-a reusit in locatii nu tocmai populare si aici, in buric vorba aia, nu iese decat foarte putin. Doesn't make sense. Bogdane, revizuieste atent ce faci bine si ce nu faci bine. Am mai vorbit despre asta de mii de ori.
O alta idee. Lasati World of Warcraft-ul la o parte, Steam-ul si alte celea pentru acasa. Imi pare rau ca s-a ajuns la asa ceva si ma descurajeaza din ce in ce mai mult sa vreau sa fac ceva si eu in sfarsit productiv pentru comunitatea de aici. Si nu numai pe mine...
Recunosc, nu prea imi plac sistemele de joc GW. Mi se par calculate si balansate prost, facute ca sa fie, ne-testate si in genere, promoveaza competitie rea si bad blood intre cei care le joaca.
In schimb, partea de modelare, asamblare, vopsire mi se pare una fascinanta si mereu constanta si robusta. LORE-UL FRATILOR, de ce am ajuns sa ne jucam????? HAVE WE FORGOTTEN? Fratilor, noi iubim acest lore, suntem geeky, dar let's face it, it friggin rocks. Oricum, creativitate, imaginatie, dorinta de a iti exprima un talent in asa ceva, asta este fundatia oricarui club de gaming dupa parerea mea.
However, gaming-ul si competitia rea de mai sus previn aceste lucruri.
Eu personal doresc o imbunatatire substantiala aici, dar nu imi place sa vin sa imi pierd timpul cand vad ca nimeni nu are chef sa isi vopseasca modelele sau sa nu faca nimic, nu de alta dar, de ce mai dam bani pe asa ceva? Imi pare foarte rau ca am atatea miniaturi in care am investit niste timp in a le converti/asambla, fara sa le vopsesc sau mai rau.....sa le vand unor oameni care au ajuns in a le perverti pana in punctul in care deja mi s-a luat de tot hobby gaming-ul asta pentru ca eu, personal nu am cu cine sa rezonez ca sa pot face ceva!
Va rog eu mult si iara repet aiurea aici, dar stiu ca sunt un om care nu a contribuit cu nimic, stiu ca am facut multe boacane si ca sunt vazut cu ochi rai la magazin din cauza a faptului ca am lasat multe lucruri acolo, in praf si ca in general am influentat unii oameni spre in a fi not-so-mature about it. Dar serios, vreau sa vad o atmosfera lipsita de tensiune, vreau sa nu mai vad lumea ca se ascunde sa vorbeasca liber, Niraco aici si tu iti ai rolul....nu dau in tine, believe me in momentul de fata esti un om monumental ca incerci o chestie destul de indrazneata, dar for fuck's sake oameni buni, cast mandria aia aside si haideti sa vorbim geeky, nerdy, LIBER despre ce ne place noua la hobby gaming.
Vreau discutii geeky, vreau sa fim cat mai nerdy posibil, vreau sa am cu cine sa discut despre lore, despre painting, despre cum putem sa avem experiente mai bune in gaming. Vreau sa vad asta neaparat. Ma opresc din trolaj, ma opresc din a avea lipsa de tact, va jur, let's do some great stuff. Modelele nu sunt DELOC rele, da, aici la ce-am spus eu, cu atat mai bine Dan Minculescu, mare dreptate ca sistemul, chiar si pentru un tip care nu prea s-a jucat foarte mult sau pentru un om care il joaca de ceva ani buni, e destul de fail. Cel putin regulile nu sunt deloc bine definite si pline de lacune. Bine acum na, Niraco mi-ar zice ca dimpotriva, dar pana la urma Niraco (si Banton intr-o oarescare masura), face the facts, fiind the professional kinda guy, iti convin, pana la urma atrag capete dornice pentru a cumpara din produse si implicit pentru a mari comunitatea pentru Bogdan and all of us nu? Gresit. Nu mi se pare fun ca o armata sa fie cu mult foarte deasupra altei la distanta doar de un an, maxim doi....ar cam trebui toate sa aive un flavor nu? Doesn't look like it to me.
Sunt suta in mie sigur ca vom vedea o crestere exponentiala in playerbase daca ne folosim de hook-ul cu lore, daca vorbim cu ei despre ce factiune prefera, you know, reel them in with the stuff that counts, like painting and stuff.
Ca tot vine vorba de playerbase si aici nu imi convin niste chestii.
Shiver, un om ciudat, cu problemele lui, da frate, e un om care-i un freak si de multe ori agasant, recunosc, dar fratilor omul ala vopsea extra-fuckin-ordinar. Vorbea despre lore, vroia si el sa contribuie si noi l-am dat la o parte doar ca se intalnea cu o tipa dubioasa si ca nu mai stiu ce.
Multi, multi oameni cu potential au venit la magazin....au cumparat....au asistat si ei ani, cateva luni, zile, dupa care au vazut cu ce au de a face si nu s-au mai intors. Haideti sa ii aducem inapoi va rog eu mult pe Dan Manolescu, Shiv, Ivan, Efty si multi dintre outcasts care desi sunt niste freaks, dar frate, au potential mare pentru a deveni one of those building blocks.
Fara suparare catre Zeber si Narcis. Dar si ei isi au greselile, dar pentru simplul fapt ca trec pe la magazin foarte des, gata, au devenit zei. Nu o zic cu rau pentru ca amandoi imi sunt dragi si mi se par niste oameni buni (cand nu isi mai dau drumul din basini ofc.) si atata de lulzy si fun.
E o comunitate pe care trebuie sa o cladim cu toti. Nu numai acei select few. E o comunitate where anyone can become a friend, nu doar cei care petrec N ore acolo.
Asa il ajutam si pe Antoni, Zanfir, Niraco, Dan Minculescu. Asa poate revin si veterani precum Andrei Mirea, Razvi etc. Mi-ar face o enorma placere sa pot sa discut cu oamenii astia calumea despre hobby, numai daca si-ar scoate capetele din fund si s-ar implica cu suflet, nu numai in sistemul de joc, nu fratilor, LORE, PAINTING, HOBBY! Get it?
Sincer, mi-e scarba cand ma gandesc ca odata cand auzeam discutia de genul "da frate, are 3 plus invulnerabil, e cel mai OP", ma bagam si eu eagerly in the whole cheese.
Enough is enough. Va rog eu, trebuie o schimbare de mentalitate in primul rand. Trebuie sa ne dam seama ca momentan suntem putini cei cu inclinari spre asa ceva si ca daca nu lucram toti and I do mean TOTI impreuna o sa iasa fix ZERO.
Concluzia?
Nu am divagat cu nimic, am vrut sa imi exprim parerea, feedback-ul if you will. Daca nu e thread de confesiuni, atunci ma scuzati, dar eu percep aceasta confesiune ca pe o critica constructiva, asa sunt eu. Niraco te rog, nu imi sterge acest post, don't go all Nazi on this one. Vreau sa fiu bagat in seama aici, macar odata oameni buni for the love of God, bagati-ma si pe mine in seama si ascultati-ma ca de multe ori vorbesc cu peretii pe acolo.
Anyways, propun ca sa ne intalnim undeva, sa facem un round-table, cei care vor sa discute si sa discutam open despre ceea ce vrem, liber, pe fata, cartile jos, fara ascunzisuri, fara susoteli, fara intelesuri, ci sincer si cu scopul de a face din acest proiect ceva monolitic. Si facem, nu dregem, facem, vorbim, dar fucking facem.
Uitati, Pen and Paper games si painting/modelling. I'm all for that. As vrea sa ma bag la asa ceva calumea, fara sa fiu dat afara, fara sa nu fiu bagat in seama sau sa imi zica lumea ca-s nebun la cap ca le tip oamenilor in urechi ca nu grija de modele etc. Ar ajuta acest magazin prin legarea unor prietenii mai calumea daca ne-am baga la sfarsitul unui program la un Pen and Paper favorit sau o sesiune de painting.
Bun. Cam atat am avut de spus, imi cer iertare pentru wall of lame drama text, dar a stat asta in capul meu de ceva vreme. Voi veni sa imi cer iertare personal fata de fiecare si as dori sa vin de data asta sa discut openly cu toti.
Come on guys, this could work out so goddamned good ca ar fi Rai nu numai pentru unul, pentru toti!